Тръмп казва, че ще бъде в съда в Ню Йорк за дело срещу бизнес практиките си

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп каза, че ще
Коментари Харесай

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп каза, че ще присъства на съда в Ню Йорк за началото на граждански процес по дело, което вече е завършило в решение на съдия, че той е извършил измама в бизнес сделките си.

Процесът трябва да започне в понеделник, застрашавайки бизнес империята на Тръмп, докато той води кампания за Белия дом с предстоящи четири наказателни дела.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Скот Хол, съюзник на Тръмп, обвинен в изборното дело в Джорджия, се признава за виновенТръмп и „републиканските екстремисти от MAGA“ заплашват демокрацията в САЩ, казва БайдънТръмп посещава автомобилните работници в Мичиган ден след Байдън, увеличавайки 2024 г. расаЕто основните изводи от решението на Тръмп за измамакрай на списъка

„Отивам в съда утре сутринта, за да се боря за името и репутацията си“, написа Тръмп в неделя вечер в своята платформа Truth Social.

77-годишният мъж нападна главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, която го съди, и съдия Артър Енгорон, който председателства процеса без съдебни заседатели и постанови миналата седмица, че Тръмп и синовете му Ерик и Дон Джуниър е надувал стойността на собствеността и финансовите активи на организацията Тръмп в продължение на години.

„ЦЕЛИЯТ ТОЗИ СЛУЧАЙ Е ИЗМАШИНА!!!“ Тръмп написа. „Ще се видим в съда – понеделник сутрин.“

Посещението на Тръмп в съда в понеделник ще отбележи отклонение от обичайната му практика. Той не присъства на съда нито като свидетел, нито като зрител, когато неговата компания и един от нейните висши ръководители бяха осъдени за данъчни измами миналата година. Нито пък се обърна към съда по време на процес по-рано тази година, в който съдебните заседатели го признаха за виновен за сексуално насилие над писателката Е. Джийн Карол в съблекалнята на универсален магазин.


Тръмп също е изправен пред няколко големи наказателни процеса през следващите месеци.

Планира се той да се яви пред федерален съдия във Вашингтон на 4 март по обвинения, че се опитва да отмени резултата от президентските избори през 2020 г., спечелени от Джо Байдън.

След това Тръмп ще бъде отново в щатския съд в Ню Йорк, този път по обвинения за криминално прикриване на пари, а по-късно във федералния съд във Флорида, където е обвинен в неправилно боравене с класифицирани документи след напускане на поста.

Накрая, той ще трябва да отговаря и на държавни обвинения в Джорджия, където прокурорите казват, че Тръмп незаконно се е опитал да накара резултатите от изборите в южния щат през 2020 г. да бъдат променени в негова полза.

Бизнес лицензите са отменени

В гражданското дело в Ню Йорк Енгорон постанови, че Тръмп, двамата му най-големи сина и други ръководители са излъгали данъчните служители, заемодателите и застрахователите, за да преувеличат стойността на имотите си с 812 милиона долара до 2,2 милиарда долара между 2014 г. и 2021 г.

В резултат на това съдията отмени бизнес лицензите, които позволиха на организацията Тръмп да управлява някои от своите имоти в Ню Йорк.


Всъщност прилагането на такива санкции би било „сериозен удар върху способността на Доналд Тръмп да прави бизнес в щата Ню Йорк в бъдеще“, каза Уил Томас, професор по бизнес право в Мичиганския университет, пред агенция AFP.

Според Джеймс, главният прокурор на Ню Йорк, апартаментът на Тръмп е сред помещенията, които са били измамно надценени, като са посочени като три пъти по-големи от истинския си размер.

Курортът Мар-а-Лаго на Тръмп във Флорида – мястото на драмата с класифицирани документи – и няколко от голф клубовете му също са част от жалбата на Джеймс.

Тръмп многократно е отхвърлял гражданските обвинения в Ню Йорк.

Вероятно ще има десетки свидетели, призовани да свидетелстват на процеса, включително самият Тръмп, въпреки че това може да не се случи след няколко седмици.

Engoron каза, че процесът може да продължи през декември.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg