Бившият президент на Република Северна Македония Георге Иванов изтъкна своите

...
Бившият президент на Република Северна Македония Георге Иванов изтъкна своите
Коментари Харесай

Георге Иванов за Договора за добросъседство: Въпросите се решават по начин, който ще задоволи само българската страна

Бившият президент на Република Северна Македония Георге Иванов посочи своите познати позиции против Охридския и Преспанския контракт, както и Договора за добросъседство с България на конгрес на Македонската академия на науките и изкуствата във връзка 30-тата годишнина от независимостта на югозападната ни съседка, предава скопският ефирен канал

В днешното си послание на тържествения теоретичен общ брой в МАНУ на тематика „ Съвременната македонска държава-два стадия в процеса на нейното образуване и развиване 1941-1991 / 1991-2021 “, Георге Иванов съобщи: " С Охридския контракт, макар всички предизвестия, македонският народ беше сведен от национална принадлежност до етническа, до етническа група. Оттогава всичко беше готово за това, което ни се случва през днешния ден. Като президент на Република Македония постоянно предупреждавах за протичащото се с нас в този момент, предупреждавах, че цената на такова решение на македонския въпрос е правно и историческо заличаване на македонския народ, тъй като без македонския народ, македонската еднаквост и език няма македонски въпрос. С други думи, въпросът за идентичността ще бъде решен посредством нейното заличаване, като по този метод ще избута Република Македония и македонския народ в правната, политическата и историческата пропаст. Кутията на Пандора е отворена и в този момент съвсем всеки счита, че има право да диктува какво е наше добито право на всяко равнище “, сподели още екс президентът.

Той акцентира, че заради тези аргументи нито е взел участие, нито е подписал Преспанския контракт, а за Договора с България уточни, че с него въпросите се вземат решение по метод, който ще задоволи единствено българската страна. Той упрекна държавното управление, че търгува с правото на битие на македонския народ.

Иванов упрекна актуалната власт в Скопие в корупция, кавги и афери, като уточни, че участието в НАТО не може да скрие тъжната картина в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР