Бившият президент на ПЕС Сергей Станишев е на мнение, че

...
Бившият президент на ПЕС Сергей Станишев е на мнение, че
Коментари Харесай

Станишев: БСП не трябва да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС

Бившият президент на ПЕС Сергей Станишев е на мнение, че Българска социалистическа партия не би трябвало да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС.
 
" Ние се подписахме дружно под послание Българска социалистическа партия да не влиза в този капан. При 9% доверие от гласоподавателите, няма по какъв начин да не бъдеш аварийна гума на едно ръководство, което е дясно. Цялата еднаквост на Българска социалистическа партия в последните 12-15 години е като опълчване на модела на ГЕРБ, по какъв начин да го прегърнеш тогава? С какви очи ще се явим пред гласоподавателите на локалните избори? ", разяснява Станишев, пред NOVA. 
 
Според него мощен жест към външните сътрудници на България е номинацията от Бойко Борисов на Мария Габриел за министър председател. Той счита, че това няма по какъв начин да не се харесва.
 
" С тази номинация и поръчката във връзка с основния прокурор се трасира пътя към коалиция с ПП-ДБ, не мога да кажа дали тя ще се случи ", акцентира Станишев пред Българска национална телевизия.
 
По думите му, най-естествена е обединението сред първите две политически сили в Народното събрание, тъй като стратегиите им са близки. Той разяснява, че липсва дълготраен диалог за политики в тяхната комплексност. Според Станишев политиците имат изключително пай небосвод през последните 2 години, което обезсилва България и я слага трайно в периферията на Европа. 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР