Бившият президент на Пакистан генерал Первез Мушараф почина на 79

...
Бившият президент на Пакистан генерал Первез Мушараф почина на 79
Коментари Харесай

Почина бившият президент на Пакистан Первез Мушараф

Бившият президент на Пакистан военачалник Первез Мушараф умря на 79 години в Дубай след дълго боледуване, осведомят от армията на страната, представени от BBC.

Той взима властта с прелом през 1999 година, като е президент от 2001 година до 2008 година, когато не съумя да завоюва изборите и шест месеца напусна Пакистан.

Мушараф е претърпял многочислени опити за ликвидиране и се е оказвал на първа линия с битката сред ислямистите и Запада. Той също по този начин поддържа " войната против тероризма " на Съединени американски щати след 11 септември макар вътрешната съпротива.

През 2013 година се връща в Пакистан, с цел да се опита да оспори изборите, само че е бил задържан и му бе неразрешено да се кандидатира. Той е упрекнат в държавна измяна и е наказан задочно на гибел единствено с цел да бъде анулирано решението месец по-късно.

Первез Мушараф напуща Пакистан и отива в Дубай през 2016 година, с цел да търси лекуване. Той е умрял в болница през днешния ден сутринта, а тялото му ще бъде върнато от Обединените арабски емирства до Пакистан със специфичен полет.

Президентът на Пакистан Ариф Алви, министър председателят Шехбаз Шариф и военните водачи в страната изрекоха съболезнования.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР