Бившият президент на Международния олимпийски комитет Жак Рог е починал

...
Бившият президент на Международния олимпийски комитет Жак Рог е починал
Коментари Харесай

Почина бившият президент на МОК Жак Рох

Бившият президент на Международния олимпийски комитет Жак Рог е умрял на 79-годишна възраст, оповестиха от МОК.

Белгиецът бе осмият президент в историята на МОК. Той пое поста след Хуан Антонио Самаранч, и бе начелот в интервала 2001-2013, след което бе завещан от Томас Бах. Оттогава заемаше длъжността на почетен президент.

" На първо място, Жак обичаше спорта и да бъде със спортисти - и той съобщи тази пристрастеност на всички, които го познаваха. Радостта му в спорта беше заразна.

It is with great sadness that the International Olympic Committee (IOC) announces the passing of former IOC President Count Jacques Rogge. He was 79 years old.
— IOC MEDIA (@iocmedia)

Той беше приключен президент, оказал помощ за модернизирането и трансформирането на МОК. Той ще бъде запомнен изключително с това, че е първенец на младежкия спорт и с откриването на Младежките олимпийски игри. Той също беше гневен последовател на чистия спорт и се бори неуморно против злото на допинга.

Тъй като бяхме определени дружно за членове на МОК, ние споделихме прелестна връзка на другарство и това продължи до последните му дни, когато цялото олимпийско придвижване и аз към момента можехме да се възползваме от неговия принос, по -специално в борда на Олимпийската фондация за просвета и завещание.

Цялото олимпийско придвижване надълбоко ще оплаква загубата на огромен другар и буен почитател на спорта ", гласи известието на Томас Бах след новината за кончината на неговия предходник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР