Бившият президент на Левски – Томас Лафчис, говори преди мача

...
Бившият президент на Левски – Томас Лафчис, говори преди мача
Коментари Харесай

Томас Лафчис: Мъри е способен да направи чудеса в Европа

Бившият президент на Левски – Томас Лафчис, приказва преди мача сред „ сините” и ПАОК от Лига на конференциите. Той е на мнение, че при актуалните услвовия е мъчно столичани да създадат пробив в Европа, само че Станимир Стоилов е кадърен на чудеса.

" Виждате Мъри какъв брой обича тима си, загърби доста неща, с цел да се върне. Успя да промени настройката на футболистите и да ги класира за Европа. Въпросът обаче е не, че не можем да преодолеем ПАОК. Футбол е, всичко се случва, само че техните финансови благоприятни условия са надалеч над тези на Левски. При тези условия е мъчно да се търси пробив в Европа. Смятам, че Мъри е кадърен да направи чудеса ", разяснява Лафчис в предаването „ Арена спорт”.

Той изясни и кой съгласно него е най-правилният модел за финансиране на клубовете у нас. " Големите тимове са множеството акционерни сдружения. Феновете се акционери. Отборите се финансират от телевизионни права, рекламни права, приходите от мачовете. При нас това е невероятно. Първо, тъй като приходите са доста малко и второ, почитателите са на талази. Когато тимът върви, те са до него. Когато тръгне надолу, има отлив. Този модел обаче не е използван, тъй като, когато почитателите са акционери, те би трябвало да поемат и част от издръжката. Най-добрият вид е да се върне назад сдружението с идеална цел. Клубът би трябвало да има механизъм, да има екип, който да търси пари. С мой сътрудник предложихме на клубовете една забавна формула, само че Левски я отхвърлиха, макар че останалите тимове се съгласиха да вземат участие ", приключи Томас Лафчис.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР