Бившият президент на Косово Хашим Тачи ще се яви днес,

...
Бившият президент на Косово Хашим Тачи ще се яви днес,
Коментари Харесай

Хашим Тачи се изправя пред Международния съд в Хага

Бившият президент на Косово Хашим Тачи ще се яви през днешния ден, 9 ноември, пред съда за военни закононарушения в Хага, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения по време на спора сред Косово и Сърбия при започване на 90-те години.
52-годишният Тачи подаде оставка като президент и отлетя за Холандия, където беше арестуван в профилирания арест, показва БГНЕС.
 Тачи, Весели, Селими и Красничи в затвор в Хага от нощес Тачи, Весели, Селими и Красничи в затвор в Хага от нощес
Специалната прокуратура на Косово заяви нощес, че Хашим Тачи, Кадри Весели, Реджеп Селими и Якуп Красничи от нощес са арестувани в &bdq...
Тачи и трима други косовски водачи са упрекнати във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, в това число убийства, изтезания, нелегално задържане, отвличания и гонене, осъществени сред март 1998 година и септември 1999 година, се споделя в изказване на съда.
Тачи съобщи, че ще сътрудничи на трибунала, който е насрочил първото чуване за 15:00 ч. локално време през днешния ден.
Хашим Тачи беше политически водач на бунтовническата Армия за избавление на Косово (АОК), която се бори със сръбските сили за независимостта на южната провинция в спор, лишил повече от 13 000 живота.
Той твърди, че интернационалната система на правораздаването " пренаписва историята " и съобщи, че се отдръпва от поста президент, с цел да " отбрани интегритета " на президентската институция в Косово.
 Хашим Тачи подаде оставка като президент на Косово Хашим Тачи подаде оставка като президент на Косово
Президентът на Косово Хашим Тачи подаде оставка, заяви албанската телевизия „ Ора нюз ”. Решението му е по отношение на потвърд...
" Вярвам в истината, помиряването и бъдещето на нашата страна и общество ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР