Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили твърди, че е бил

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили твърди, че е бил
Коментари Харесай

Бившият грузински президент Саакашвили се оплака пред съда, че бил измъчван

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили твърди, че е бил малтретиран в следствения арест. Това съобщи самият той пред съда в Тбилиси, пред който беше изправен в понеделник по дело за принудително разпространяване на митинг през 2007 година

Това беше негова първа обществена поява след, когато се завърна в страната след осемгодишно неявяване, с цел да сплоти опозицията преди локалните избори.

Обръщайки се към съдиите, той отхвърли да признае престижа на прокуратурата. В един миг Саакашвили мина на британски език, заявявайки, че се обръща към "международните сътрудници на Грузия " и упрекна управляващите в изтезания.

Съдебното съвещание по делото му в понеделник беше извършено на фона на сред полицията и последователи на Саакашвили. След чуването на някогашния президент процесът беше отсрочен за 23 декември.

През януари 2018 година той беше наказан задочно за корист със служебно състояние на три години затвор. През юни 2018 година Саакашвили още веднъж беше наказан задочно за корист със служебно състояние, само че този път на шест години затвор.

Бившият грузински президент поддръжниците му настояват, че всичките обвинявания и присъди против него са политически стимулирани. Саакашвили беше държавен глава на Грузия от 2004 до 2013 година и е създател на главната опозиционна партия Обединено национално придвижване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР