Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран днес за

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран днес за
Коментари Харесай

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран в болница

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили бе откаран през днешния ден за лекуване в частна болница поради мощно влошено здраве след два интервала на гладна стачка в пандиза, съобщи Ройтерс.

Негов юрист сподели, че е известен за прехвърлянето в тбилиска клиника, само че акцентира, че не е получил от затворническата администрация никаква информация за здравословно положение на клиента му.

Петдесет и четири годишният Саакашвили, който имаше задочна присъда от 2018 година за корист с власт, бе задържан през октомври м.г. при завръщането си в Грузия след няколко години заточение. Той съобщи, че е пристигнал, с цел да пропагандира в интерес на опозицията на идните тогава избори.

В писмени отговори на въпроси на Ройтерс предишния месец Саакашвили споделя, че се нуждае от " незабавна здравна помощ ", каквато не получава в пандиза. По думите му пребиваването зад решетките го е довело да " тежко неврологично положение ".

Роднини и поддръжници на някогашния държавен глава приканват грузинските управляващи да разрешат на пандизчията лекуване в чужбина, съобщи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР