Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер призна, че не е

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер призна, че не е
Коментари Харесай

Блатер: Футболът става прекалено комерсиализиран

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер призна, че не е съумял да отбрани футбола от политическа и бизнес интервенция в изявление за немския седмичник " Ди Цайт ". 

Швейцарецът, който управлява ФИФА в продължение на 17 години, споделя още, че се е опитвал да управлява опитите за вмешателство, само че неведнъж се е провалял поради стопански и политически ползи.

Блатер беше отхвърлен от поста президент на ФИФА и от футбола през 2015 година, откакто швейцарската прокуратура стартира наказателно произвеждане против него. Той беше оневинен за машинация от швейцарски съд през юни. Прокуратурата е обжалвала постановлението.

Припомняйки си по какъв начин неговият предходник Жоао Хавеланж му сподели, че е основал страшилище, Блатер сподели пред " Ди Цайт ": " Може би беше прав ".

Блатер прибавя още, че приключилото преди дни Световно състезание в Катар е показателно за по-големия проблем, който визира футбола: свръхкомерсиализацията.

Той подлага на критика своя правоприемник Джани Инфантино поради разширението на формата на Световното състезание с 48 тима и опитите да промени формата на Световното клубно състезание с 32 тима от 2025 година

" Правят се опити да се изстиска от ден на ден и повече от лимона – да вземем за пример със Световно състезание с 48 тима и с плана за по-голям формат на Световно клубно състезание, който би бил директна конкуренцията на Шампионската лига ", сподели той и добави, че ФИФА няма работа в клубния футбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР