Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отрече да е извършил

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отрече да е извършил
Коментари Харесай

Блатер пред съда: Не разбирам защо съм тук

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отхвърли да е направил нещо неправилно по време на чуването му по делото за корупция в Швейцария дружно с Мишел Платини и се оплака, че е бил авансово наказан в медиите.

За него е "напълно неясно " да бъде в съда, добави той пред швейцарския федерален углавен съд в Белинзона.

Блатер съобщи, че заплащането на 2 милиона швейцарски франка (2,07 милиона долара) на някогашния президент на УЕФА Платини е минало през всички надлежни процедури на Световната футболна централа.

"Това е дължима сума, закъсняло погашение на заплати. Това е административен въпрос в съдружие и ще се взема решение според гражданското право ", сподели швейцарецът.

Да бъде разпитван от прокурор през 2015 година по обвинявания в машинация е било изненада за него.

"Този потрес продължава към този момент седем години, този потрес към момента е налице ", сподели Блатер.

Той добави, че по това време към този момент е бил изправен пред "максималното наказване ", защото е бил "очернен " пред света.

"Медиите ми направиха престъпно досие ", сподели Блатер.

Двамата са упрекнати в машинация за заплащането, получено от Платини за работата му като консултант сред 1998 и 2002 година, наред с други закононарушения.

След избирането му за началник на ФИФА през 1998-а той се съгласи да си сътрудничи с Платини, сподели Блатер. Последният тогава му бил споделил: "Аз коствам милион ".

През август 1999 година е подписан контракт със задна дата от началото на годината със заплата от 300 000 швейцарски франка. Когато Платини уточни, че това не е цялостната контрактувана сума, Блатер сподели: "Ще забележим това по-късно ".

През 2011 година сумата от два милиона швейцарски франка беше фактурирана на Платини, който също би трябвало да бъде разпитан през днешния ден, преди да бъдат изслушани и първите очевидци.

86-годишният Блатер трябваше да бъде разпитан в първия ден на процеса в сряда, само че беше отсрочено, защото той се усещаше зле.

И двамата обявиха, че са почтени преди процеса, който ще продължи до 22 юни, а присъдата би трябвало да бъде произнесена на 8 юли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР