Бившият президент на Египет Мохамед Морси е припаднал по време

...
Бившият президент на Египет Мохамед Морси е припаднал по време
Коментари Харесай

Бившият египетски президент Мохамед Морси е починал в съда

Бившият президент на Египет Мохамед Морси е примрял по време на правосъдно съвещание и е умрял, заяви египетската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според медията 67-годишният Морси е участвал през днешния ден на съвещание от процеса, по който той е упрекнат в шпионаж поради хипотетични негови връзки с радикалната палестинска формация „ Хамас ". В правосъдната зала той е изгубил схващане и е умрял, след което тялото му е било откарано в болница, съобщи малкия екран.

По предварителни данни Морси е умрял от остра сърдечна непълнота. Генералната прокуратура даде обещание бързо да даде информация за повода за гибелта, заяви ТАСС.

Мохамед Морси - водеща фигура във към този момент неразрешената организация „ Мюсюлмански братя " - стана през 2012 година първият демократично определен президент в актуалната история на Египет. През 2013 година след всеобщи митинги против неговото ръководство военните го смъкнаха от власт, започнаха всеобщи гонения против членове на „ Мюсюлманските братя " и арестуваха Морси и други водачи от придвижването.

Той излежаваше 20-годишна присъда за убийствата на стачкуващи през 2012 година и доживотна присъда за шпионаж по дело, обвързвано с Катар.

През 2014 година юристите на Морси са предявявали пред съда медицински документи, че клиентът им страда от епилепсия и че преди време е претърпял мозъчна интервенция. Адвокатите са упорствали той да бъде трансфериран под домакински арест.

Египетската прокуратура още не е съобщила точната причина за гибелта на някогашния президент Морси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР