Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва ще

...
Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва ще
Коментари Харесай

Експрезидентът на Бразилия Лула да Силва трябва да влезе в затвора, реши съдът

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва ще бъде вкаран в пандиза , до момента в който той апелира присъдата си за корупция. Това постанови Върховният съд на латиноамериканската страна, оповестяват международните информационни организации.

Той е изправен пред 12 години затвор по обвинявания за приемане на рушвет , само че изиска да остане на независимост по време на обжалването на постановената присъда.

 Експрезидентът на Бразилия Лула да Силва е с доказана присъда
Експрезидентът на Бразилия Лула да Силва е с доказана присъда

12 години затвор за корупция...

Лула твърди, че обвиняванията са политически стимулирани и целят да му попречат да взе участие в президентските избори през октомври. Социологическите допитвания демонстрират, че той е най-популярният измежду бразилското население претендент .

Върховния съд се произнесе против него след маратонско съвещание, завършило измежду нощ, като шестима от съдиите са се оповестили за вкарването му в пандиза, а петима са се оповестили срещу.

72-годишният някогашен президент евентуално ще остане на независимост за малко, до момента в който не бъде приключена документите за ареста му.

Неговата Работническа партия посочи, че определението на съда е " драматичен ден за демокрацията и Бразилия ".

 Бразилският висш съд взема решение ориста на Дилма Русеф и Лула да Силва
Бразилският висш съд взема решение ориста на Дилма Русеф и Лула да Силва

Главният прокурор изиска публично да бъдат упрекнати...

Лула беше президент сред 2003 и 2011 година Въпреки че води в социологическите изследвания, той остава разделяща фигура в Бразилия. Окол 20 хиляди души стачкуваха в град Сао Пауло във вторник, настоявайки за незабавното му вкарване зад решетките, до момента в който негови последователи също проведоха огромна контрадемонстрация.

Доскоро на обвинените в Бразилия им беше позволено да остават на независимост, до момента в който не бъде изчерпана изцяло процедурата по обжалването.

Върховният съд обаче прегледа определение от 2016 година на по-ниска правосъдна инстанция, според което обвинените могат да бъдат вкарани в пандиза след несполучлива първа тъжба.

 Запорираха сметките и имуществото на експрезидента на Бразилия Лула
Запорираха сметките и имуществото на експрезидента на Бразилия Лула

Силва беше наказан на девет година и половина затвор

Лула получи отвод на първото си обжалване през януари, когато апелативният съд освен утвърди присъдата му, само че я усили от 9 на 12 години.

През лятото на 2017 година експрезидентът беше наказан по обвинявания в корупция и пране на пари . Процесът против него беше част от огромен корупционен скандал, в който бяха забъркани политици от високите етажи на властта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР