Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва призова

...
Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва призова
Коментари Харесай

Лула скочи на Болсонару за нескопосното му управление на кризата с коронавируса в Бразилия

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва прикани сегашния държавен глава Жаир Болсонару да подаде оставка или да бъде отхвърлен от власт (импийчмънт) поради нескопосното му ръководство на рецесията, провокирана от новия ковид, оповестява " Гардиън ".

Изказвайки се онлайн в обществените мрежи, Лула настоя: " Смятам, че сме в доста сложна обстановка, защото Болсонару няма психически диаметър да ръководи Бразилия. Или този вид би трябвало подаде оставка, или ще бъде подложен на импийчмънт - нещо би трябвало да се случи - тъй като не е допустимо човек да бъде толкоз безконтролен, че да си играе с живота на милиони хора, както той прави. "

Болсонару е изправен пред все по-остри рецензии поради реакцията му на епидемията от ковид, който до момента лиши живота на 61 души в Бразилия и болести над 2 500 души. Болсонару неведнъж отхвърля болестта като фикция и медийна " нервност ".

Въпреки апела на Лула за импийчмънт, политическите анализатори считат, че множеството членове на опозицията се опълчват на сходен опит за събаряне на крайнодесния президент на Бразилия, опасявайки се - какъвто беше казусът с Доналд Тръмп в Съединени американски щати, - че това ще му разреши да се показва като жертва на политически скрит план.

В публикация, оповестена по-рано тази седмица, бразилският коментатор и някогашен министър на връзките Томас Трауман означи, че доста съперници на Болсонару считат, че е по-добре той да бъде оставен самичък да унищожи политическата си кариера.

" Никога не прекъсвайте врага си, когато той прави неточност ", написа той, цитирайки Наполеон Бонапарт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР