Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва и

...
Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва и
Коментари Харесай

Жаир Болсонаро и Лула да Силва отиват на балотаж в Бразилия

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва и настоящият държавен глава Жаир Болсонаро отиват на втория тур на президентските избори в страната,  който ще се състои на 30 окромври. Това демонстрират данните след обработката на 97,45% от протоколите след извършения в неделя първия тур на вота, предава ТАСС .

Бившият президент на Бразилия Лула да Силва, който оглавяваше южноамериканската република от 2003 до 2010 година, има 47,95% от гласовете. Той беше подсилен от повече от 55 милиона души. Болсонаро има 43,62% от гласовете, над 50 милиона души са дали своят вот за него. От повече от 156 милиона регистрирани гласоподаватели, близо 32 милиона не са се явили да гласоподават, съгласно локалната ЦИК.

Лула да Силва и Болсонаро се класираха за втория тур на президентските избори, които ще се проведат на 30 октомври.

На 2 октомври бразилските жители избираха президент, губернаторите на щатите, една трета от сенаторите, депутати от федералния парламент и районните законодателни събрания. Вторият тур ще се организира на 30 октомври, в случай че никой от претендентите не събере повече от 50% от гласовете.

В същото време редица претенденти, подкрепени от Болсонаро, си осигуриха задоволително поддръжка, с цел да завоюват на първия тур. Така в столичния федерален окръг някогашният министър по въпросите на дамите от държавното управление на Болсонаро Дамарес Алвес беше определен за сенатор, в щата Мато Гросо до Сул - някогашният началник на Министерството на земеделието Тереза ​​Кристина да Коста Диас, в щата Санта Катарина - заместник-началникът на Министерството на земеделието Хорхе Сейф, в Рио Гранде до Сул, актуалният вицепрезидент Антонио Амилтон Мурао. Поддръжниците на Болсонаро Ратиньо Жуниор, Ибанез Роча и Клаудио Кастру завоюваха губернаторски избори в южния щат Парана, столичния федерален окръг и югоизточния щат Рио де Жанейро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР