Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонару планира да се върне

...
Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонару планира да се върне
Коментари Харесай

Болсонару планира да се върне в Бразилия през март

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонару възнамерява да се върне в страната през март , откакто е прекарал повече от месец в Съединените щати. Това заяви във вторник Wall Street Journal.

Болсонару ще се завърне в Бразилия, с цел да управлява политическата съпротива на президента Лула да Силва и да се отбрани от обвиняванията, че е подбудил насилствени митинги за отвод от избори предишния месец, сподели той в изявление за вестника.

Припомняме, че Болсонару отлетя за Флорида два дни преди Лула да постави клетва на 1 януари и по-късно кандидатства за шестмесечна туристическа виза, с цел да продължи престоя си в Съединените щати.
 Лула съпостави Болсонару с Тръмп
Лула съпостави Болсонару с Тръмп

Бразилският президент дойде на посещаване в Съединени американски щати

Пътуването на Болсонару в Съединени американски щати го изолира от всякаква непосредствена правна заплаха в Бразилия, където е обект минимум четири престъпни следствия, в това число и за щурма от 8 януари.

Бразилският президент Лула да Силва дефинира крайнодесния си предходник като подражател на някогашния американски президент Доналд Тръмп. Той съобщи, че няма късмет Болсонару да се върне на президентския пост.

Лула да Силва направи изказването по време на изявление за CNN в петък, откакто дойде на посещаване в Съединени американски щати на 10 февруари.

По време на изявлението във Вашингтон преди срещата с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, Лула обаче сподели, че няма да изиска от Съединените щати да екстрадират Болсонару, който е във Флорида от края на декември. Всяко сходно искане ще зависи от правосъдната система на Бразилия.

Но Лула сподели, че се надява някогашният президент да бъде наказан за геноцид от интернационален съд за несправянето му с пандемията COVID-19, която умъртви 698 000 бразилци.
 Сенатор упрекна доближен на Болсонару в скрит план против вота
Сенатор упрекна доближен на Болсонару в скрит план против вота

Експрезидентът е разследван за протеста след загубата на изборите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР