Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро е приет в болница

...
Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро е приет в болница
Коментари Харесай

Ройтерс: Болсонаро е приет в болница във Флорида

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро е признат в болница във Флорида, съобщи Ройтерс, като се базира на източник, непосредствен до неговото семейство.
Още по темата
В медиите се появиха известия, че Болсонаро е бил признат с " болки в корема ", добавя Българска телеграфна агенция. Според източника положението на някогашния президент " не е обезпокоително ".

Болсонаро бе признат в болница на фона на натиска от страна на конгресмени върху президента на Съединени американски щати Джо Байдън да извади някогашния президент от самоналоженото му заточение във Флорида. Този напън се ускорява, като се вземе поради, че през вчерашния ден симпатизанти на Болсонаро нападнаха здания на държавни институции в столицата Бразилия.

" Намираме се в неразучена територия (по отношение на визата на Болсонаро) ", съобщи пред Ройтерс американски представител, изискал да остане неизвестен. " Кой знае какъв брой дълго ще остане ", сподели още служителят.

Съветникът на Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан съобщи пред кореспонденти, че Вашингтон не е получавал публични запитвания за визовия статут на Болсонаро, който дойде в Съединени американски щати два дни преди формалното си отдръпване от президентския пост.

Днес стринта някогашният бразилски президент, чиито последователи направиха през вчерашния ден разгром в Националния конгрес, президентския замък и Върховния федерален съд, написа в " Туитър ", че " опустошаването и нахлуването в публични здания " е в нарушаване на разпоредбите на воденето на мирни митинги, съобщи Франс прес.

В различен туит Болсонаро, който се намира в Съединени американски щати, отхвърли " обвиняванията без доказателство " на своя правоприемник Лула, който съобщи, че реториката на неговия предходник е насърчила " фашистките вандали ", нахлули в постройките на властта в столицата Бразилия.

Партията на някогашния президент също осъди дейностите на последователите му, съобщи ДПА.

" Днес е печален ден за бразилската нация ", сподели водачът на Либералната партия Валдемар Коща Нето. " Днешните събития в Бразилия са позор за всички нас, те не съставляват нашата партия, те не съставляват Болсонаро ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР