Бившият президент на Байерн Мюнхен и футболна легенда на Германия

...
Бившият президент на Байерн Мюнхен и футболна легенда на Германия
Коментари Харесай

Румениге: Ако съдът разреши Суперлигата, няма да стигне далеч

Бившият президент на Байерн Мюнхен и футболна легенда на Германия Карл-Хайнц Румениге даде изявление за " Гадзета дело Спорт ", в което приказва основно за Суперлигата, за чието битие ще се произнесе съдът на Европейския съюз на следващия ден.

" Когато загубихме от Италия през 1982, Литбарски плачеше като дете, не можеше да спре. Прегърнах го и му споделих: " Лити, ще ти кажа една истина за футбола - когато си изгубил от по-добър, би трябвало да го приемеш и няма защо да се обвиняваш ", споделя някогашният нападател.
 Възраждали се Суперлигата? Става ясно до дни
Възраждали се Суперлигата? Става ясно до дни

Ето по кое време

" Играл съм футбол и знам по кое време губиш. Суперлигата загуби и в този момент би трябвало да го признае. Бях там вечерта, когато оповестиха плана за Суперлигата. Бяха дванадесет клуба, опитваха се безрезултатно да ни убедят и нас, както и други.

Помислих си: " Ако в действителност създадат гражданска война, ще настане безпорядък ". След два дни всичко се разпадна. Бях на стадиона на Байерн, а Чеферин (б. а. - президентът на УЕФА) пред пет минути ми изпращаше есемеси: " Отказа се Челси, Ливърпул, Сити... Свършено е ", спомня си той.
 Огромни суми за Реал (Мадрид) и Барселона, в случай че Суперлигата въпреки всичко се образува
Огромни суми за Реал (Мадрид) и Барселона, в случай че Суперлигата въпреки всичко се образува

Двата клуба ще получат по 1 милиард евро

" Опитаха се да привлекат и Байерн, само че не се обърнаха към мен. Потърсиха Оливер Кан, който бе определен за мой правоприемник по това време. Аз, Ули Хьонес и президентът Хайнер казахме: " Никога, желаеме да печелим, само че по почтен метод ". ПСЖ също мислеше по този начин ", споделя Румениге.

" Не съумях да приказвам с Андреа (б. а. - Аниели) от деня, в който си изключи мобилния телефон. Мисля, че нямаше храброст да каже какво прави. Разбрах, че коронавирусът е принудил клуба да форсира нещата, някой е имал потребност от свежи пари, само че това показване не беше професионално.

Не го разбирам. Беше в Изпълнителния комитет на УЕФА, беше президент на Ювентус, който беше в Топ 5 на клубовете. Загуби всичко, даже и имидж. Когато му споделих, че футболът не е единствено стопанска система, той очевидно не мислеше по този начин ", споделя германецът.
 Флорентино Перес: Суперлигата е по-необходима от всеки път
Флорентино Перес: Суперлигата е по-необходима от всеки път

" Футболът изживява институционална рецесия без казус "

" Ако Суперлигата съществуваше, Серия А щеше да стане Серия B, Бундеслигата - втора дивизия. Бедни шампионати. И знаете ли защо е всичко? За да навредят на Висшата лига, тъй като печели най-вече и е най-хубавата. Най-вече испанците желаеха да навредят и измислиха тази лига. При това състояние - довиждане на Ювентус - Каляри и Байерн - Билифелд. УЕФА предлага най-хубавия шампионат - новата Шампионска лига с 36 тима ще бъде още по-зрелищна. Видяхте ли празненствата в Копенхаген за класирането на осминафиналите?

Винаги ли би трябвало да печелят едни и същи? Във футбол - не, в играта има страсти, непредвидени моменти, не е математика. Никой в Германия няма да отиде на Суперлига, почитателите ще създадат гражданска война. В Европа значими са заслугите. Ако си добър, печелиш трофеи и пари. Ако си купиш място в Лигата, тъй като си богат и печелиш и когато губиш, това не е за нас ", счита Кале Румениге.
 Президентът на Байерн: Няма втори като Томас Мюлер
Президентът на Байерн: Няма втори като Томас Мюлер

Той принадлежи на клуба, споделя Хайнер

" Ако съдът позволи Суперлигата, няма да стигне надалеч. От нея останаха два испански клуба - Реал и Барса, Ювентус към този момент е отвън играта, най-малко по този начин ми се коства. Англичани, германци и французи няма да вземат участие в никакъв случай. Флорентино Перес би трябвало да го разберем, той има чисто икономическа визия за футбола ", споделя още Карл-Хайнц Румениге.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР