Бившият президент на Българския футболен съюз и ПФК Ботев Христо

...
Бившият президент на Българския футболен съюз и ПФК Ботев Христо
Коментари Харесай

Почина бившият президент на БФС Христо Данов

Бившият президент на Българския футболен съюз и ПФК Ботев Христо Данов умря тази заран в дома си в Пловдив. Тъжната вест заяви брачната половинка му Вера Данова.

Данов, който бе един от създателите на Агробизнесбанк, дълги години бе измежду най-големите радетели на пловдивския спорт. Той ръководеше футболния съюз по време на най-големия триумф на националния тим - четвъртото място на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994 година Данов бе отпред на централата от 1993 до 1995 година, като наследи на поста Валентин Михов. През последните години той твърдеше, че живее с пенсия от 250 лева и точно някогашни футболисти от националния тим му оказват помощ, след тях Борислав Михайлов, Наско Сираков и други

Данов бе разследван за банкрута на Агробизнесбанк и след това оневинен, само че постоянно е твърдял, че това е бил един доста добър план, който е паднал жертва на огромната рецесия в края на 90-те години и огромните неточности на прехода.

Христо Данов е роден на 1 януари 1954 година Отиде си от този свят дни преди 17 ноември - датата, на която през 1993 година България победи Франция на " Парк де Пренс " в Париж с 2:1 и си отвори пътя към Мондиал 94 и паметното американско лято.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР