Бившият президент на Аржентина Кристина Киршнер днес се яви пред

...
Бившият президент на Аржентина Кристина Киршнер днес се яви пред
Коментари Харесай

Започна делото за корупция срещу бившия президент на Аржентина Кристина Киршнер

Бившият президент на Аржентина Кристина Киршнер през днешния ден се яви пред съда по обвинявания в корупция, три дни откакто разгласи, че ще се кандидатира за вицепрезидент на изборите през октомври, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
63 - годишната Киршнер е упрекната, че е помогнала на предприемача Ласаро Баес да получи 51 контракта за комунални услуги в родната й провинция Санта Крус до момента в който е била президент от 2007 до 2015 година

Смята се, че Баес е получил сходно привилегировано отношение и от предходния президент, починалия брачен партньор на Кристина Киршнер, Нестор Киршнер, който управляваше от 2003 до 2007 година Според прокуратурата договорите са били подписани на повишени цени, а някои от тях не са били изпълнени.

Кристина Киршнер упреква държавното управление на настоящия държавен глава Маурисио Макри, че я подлага на политическо гонене. В момента Кристина Киршнер е сенатор, което я пази от арест, само че не и от изправянето й пред съд.

Ако бъде открита за отговорна по обвиняванията, тя може да бъде наказана на 10 години затвор, само че ще бъде пратена в пандиза единствено в случай че Върховният съд удостовери присъдата, а Народното събрание отнеме имунитета й.

Ако Кристина Киршнер бъде определена за вицепрезидент, тя ще би трябвало да бъде импийчната, с цел да отиде в пандиза. Очаква се правосъдното дело да продължи до идната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР