Бившият президент на Афганистан Ашраф Гани е избягал със 169

...
Бившият президент на Афганистан Ашраф Гани е избягал със 169
Коментари Харесай

Афганистанският президент е избягал в ОАЕ със 169 млн. долара

Бившият президент на Афганистан Ашраф Гани е избягал със 169 милиона $ в цялостния си с пари хеликоптер и е получил леговище в Дубай по „ филантропични съображения “, написа английският таблоид Daily Mail.

Гани избяга от страната в неделя вечер, когато талибаните обкръжиха столицата, заявявайки, че желае да избегне кръвопролития. Той взе ненадейно решение да напусне Афганистан в неделя и направи това без помощ от Съединени американски щати, сподели бодигардът на президентския замък пред Fox News.

Решението, взето за броени минути, е пристигнало след последните договаряния с талибаните в Катар, с цел да се избегне клане, откакто групировката обкръжи Кабул в неделя. Източникът твърди, че решението на Гани да напусне Афганистан евентуално e помогнало да се избегнат борбите по улиците на столицата.

Бившият президент e изхвърчал с хеликоптер, претрупан с чували с пари, само че е бил заставен да остави част от парите, защото не е съумял да ги побере при себе си на хеликоптера.

По–рано се съобщаваше, че Гани е избягал в Узбекистан, според източници от съветското посолство. Твърди се също, че някогашният президент е летял за Таджикистан, само че след това се е отклонил към Оман, когато чиновници в Душанбе са му отказали позволение за кацане.

Обединените арабски емирства обявиха през днешния ден, че са дали леговище na Ашраф Гани в Дубай „ по филантропични съображения “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР