Бившият президент и главен изпълнителен директор на Walmart за САЩ,

...
Бившият президент и главен изпълнителен директор на Walmart за САЩ,
Коментари Харесай

Бивш президент на Walmart ще строи град на бъдещето за $400 милиарда

Бившият президент и основен изпълнителен шеф на Walmart за Съединени американски щати, както и съосновател на Jet.com и Diapers.com Марк Лор, възнамерява да построи град на бъдещето в Съединени американски щати, наименуван Телоса, пишат международни медии.

Местоположението на Телоса към момента не е известно, само че се приказва, че предприемачът е насочил вниманието си към пустинята. Според изявленията на Лор, в случай че в града се заселят 5 милиона души в бъдеще, то планът би коствал 400 милиарда $ през идващите десетилетия.

Засега обаче са планувани 25 милиарда $ за началния стадий. По думите на бизнесмена градът ще посрещне първите 50 000 поданици през 2030 година.

Лор планува Телоса да предлага идентичен достъп до здравни грижи, положително обучение и безвредна среда за фамилиите, без значение от приходите им и други привилегии. Нещо повече, Телоса би трябвало да бъде място, в което да живеят разнообразни раси, полове, хора с друга полова ориентировка, религии и политически такъми.

Жителите ще имат опция да строят своите домове, а по-късно и да ги продават, само че земята ще остане благосъстоятелност на Телоса. Данъците, които ще се заплащат, ще се връщат в града като вложения под формата на инфраструктура.

Но по какъв начин тъкмо се строи " градът на бъдещето "? Експерти и откриватели от дълго време настояват, че пред сходно предизвикателство могат да стоят прекалено много финансови трудности. В изследване от 2014 година, представено от USA Today, се твърди, че " способността на еко-градовете да реализират своите упоритости може да бъде лимитирана от действителността, или по-точно от насочените към облага бизнесмени ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР