Бившият президент Доналд Тръмп заяви пред британския телевизионен водещ Пиърс

...
Бившият президент Доналд Тръмп заяви пред британския телевизионен водещ Пиърс
Коментари Харесай

Тръмп казва, че би спрял Путин да използва думата "ядрен"



Бившият президент Доналд Тръмп съобщи пред английския ефирен водещ Пиърс Морган , че в случай че към момента е отпред на Съединени американски щати, би споделил на съветския си сътрудник Владимир Путин, че в никакъв случай повече няма да може да произнесе думата " нуклеарен ". По време на спора в Украйна Тръмп варираше сред отправянето на нуклеарни закани и апели за договаряния.

" Путин употребява думата " N "... нуклеарната дума, от самото начало ", сподели Тръмп на Морган в фрагмент от изявлението, което ще бъде излъчено в понеделник. " Това е неразрешено, не трябва да го правиш. Той го употребява всекидневно. И всички се опасяват... И защото те се опасяват, той го употребява от ден на ден и повече. Ето за какво той прави нещата, които прави сега. "

 

Путин не е заплашвал директно Запада с нуклеарни оръжия, само че в речта си във връзка началото на съветската военна интервенция в Украйна през февруари предизвести, че всеки, който " се опита да застане на нашия път ", ще се сблъска с последствия, " каквито не сте виждали през цялата си история " Преди началото на офанзивата той изрази пред френския президент Еманюел Макрон мнението, че войната сред Русия и НАТО ще бъде война " без спечелили ", което съгласно мнозина е отпратка към разрушителната мощ на нуклеарните оръжия.

Тръмп обаче сподели на Морган, че ще размаха американски нуклеарни оръжия против Путин. " Бих споделил, че имаме доста повече от вас, доста повече от вас и не можете да употребявате тази дума в никакъв случай повече. " Повечето източници сочат, че Русия в действителност разполага с по-голям брой бойни глави от Съединени американски щати.

" Не можете в никакъв случай повече да употребявате думата " нуклеарен ", а в случай че го извършите, ще имаме проблеми ", продължи Тръмп, без да прецизира.

 

 

Предишни изказвания на Тръмп бяха още по-директни, като през март някогашният президент съобщи пред Fox News, че би изпратил нуклеарни подводници " да плават напред-назад, нагоре-надолу по крайбрежието на [Русия] "

Въпреки това посланията на Тръмп във връзка с сегашния спор са непоследователни. След като разгласи, че ще заплаши Русия с нуклеарни ракети, предходната седмица той прикани за преустановяване на спора в Украйна посредством договаряния, заявявайки, че " няма смисъл Русия и Украйна да не седнат и да изработят някакво съглашение ", и добавяйки, че " има решение и то би трябвало да бъде открито в този момент, а не по-късно, когато всички ще са мъртви! "

 

 

Според последния Преглед на нуклеарната политика на Пентагона американските нуклеарни оръжия са предопределени да служат като възпиращ фактор за нуклеарно нахлуване против Съединени американски щати и техните съдружници, само че потреблението им може да се обмисли и при " рискови условия за отбрана на жизненоважните ползи на Съединени американски щати или на техните съдружници и сътрудници "

Русия, която съгласно сведенията има към 700 нуклеарни бойни глави повече от Съединени американски щати, твърди, че може да употребява нуклеарни оръжия при положение на първи нуклеарен удар по нейната територия или инфраструктура, или в случай че съществуването на съветската страна е застрашено от нуклеарни или стандартни оръжия.

 

   Снимка: БГНЕС

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР