Бившият президент Доналд Тръмп призовава поддръжниците си да пазят гласуването“

...
Бившият президент Доналд Тръмп призовава поддръжниците си да пазят гласуването“
Коментари Харесай

Тръмп казва на поддръжниците си „Пазете гласуването“. Ето предисторията на фразата и защо поражда безпокойство

Бившият президент Доналд Тръмп приканва поддръжниците си да „ пазят гласуването “ по време на изборите следващата година, фраза, която провокира паника измежду бранителите на продемократията, които споделят, че алармира за позволение за предприемане на крайни ограничения, които биха могли да сплашат гласоподавателите и да застрашат изборните чиновници.

Фразата е относително нова за Тръмп, макар че деятели в далечния - дясното придвижване слага основите за по-широкото му разпространяване.

Бившият консултант по националната сигурност Майкъл Флин прекара месеци в повторение на фразата в изявления, речи и изявленията. А Виктор Мелър, непосредствен помощник на Флин, сподели пред Асошиейтед прес, че е основал нова група, наречена „ Пазете вота “, преди изборите през 2024 година Мелър даде на AP видео, което демонстрира новия „ команден център “ на групата в постройка във Флорида, в която се обитават офисите на Флин. гласувайте “, тъй като „ имаме всички гласове, от които се нуждаем “. Той насърчи поддръжниците си да „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР