Бившият президент Доналд Тръмп прекара последните два дни в съдебна

...
Бившият президент Доналд Тръмп прекара последните два дни в съдебна
Коментари Харесай

Разпалващата реторика на Тръмп идва в съда

Бившият президент Доналд Тръмп прекара последните два дни в правосъдна зала в Манхатън, слушайки деликатно гражданския развой, в който е заложена ориста на неговия бизнес и неговата марка.

След като излезе от дървените порти на правосъдната зала, той се нахвърли върху всички, забъркани в делото против него.

Същият човек, който безмилостно нападна своите политически и юридически врагове по време на предизборната акция, в Белия дом и в обществените медии – постоянно употребявайки насилствена и подстрекателска изразителност – в този момент се появява в съда. На всяка пауза в процеса Тръмп се нахвърля против основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, арбитър Артър Енгорон и делото, което в този момент е заведено против него.

Епизодът предлага прелиминарен обзор на това, което следва в акцията през 2024 година, когато Тръмп, любимецът за номинацията на Републиканската партия, евентуално ще се движи сред манифестации и правосъдни покои, защото е изправен пред четири наказателни процеса в Ню Йорк, Вашингтон, окръг Колумбия, Флорида и Джорджия.

Но за разлика от предизборната си изразителност, Тръмп е изправен пред последици в правния свят за вербалните си офанзиви.

Бившият президент Доналд Тръмп, в средата, седи в правосъдната зала с юридическия си екип преди продължаването на процеса против него за гражданска бизнес машинация във Върховния съд на Ню Йорк, вторник, 3 октомври 2023 година, в Ню Йорк. (AP Photo/Seth Wenig, POOL) Бившият президент Доналд Тръмп, в средата, седи в правосъдната зала със своя юридически екип преди продължаването на процеса против него за цивилен бизнес измами във Върховния съд на Ню Йорк, вторник, 3 октомври 2023 година, в Ню Йорк. (AP Photo/Сет Уениг, POOL) Сет Уениг/Басейн/AP

Във вторник Engoron, съдията, който следи гражданското му дело, предизвести някогашния президент за обява в обществените медии, атакуваща негов служител, и издаде лимитирана заповед, забраняваща на всички участващи страни да приказват обществено или да разгласяват за неговия личен състав.

„ Неспазването на това “, сподели Engoron, „ ще докара до съществени наказания. “

Екипът, управителен от специфичния прокурор Джак Смит – който повдигна обвинявания против някогашния президент за опити за анулация на изборите през 2020 година – твърди предишния месец по това дело, че Тръмп, посредством обществени изказвания и обществени медии, се пробва „ да подкопае доверието в наказателноправната система и да накърнява правосъдните заседатели посредством пренебрежителни и провокаторски офанзиви против жителите на този окръг, съда, прокурорите и бъдещите очевидци. “ Тръмп се опълчва на препоръчаната от тях заповед за заглушаване, само че се опита да я завърти, до момента в който политическите му съперници го карат да мълчи.

Тази седмица Тръмп се яви непринудено на гражданския развой в Ню Йорк, персонално решение, което той взе, откакто Engoron постанови предходната седмица, че е направил машинация в бизнеса си.

Случаят се сблъсква освен с персоналната еднаквост на Тръмп като сполучлив предприемач, само че и с основна част от представянето му пред гласоподавателите, до момента в който се кандидатира да си върне Белия дом през 2024 година

Изявите в съда тази седмица подчертаха действителността, че реториката на Тръмп ще бъде една и съща, без значение дали е пред съда или на сцената на избирателен протест. Спирайки неведнъж пред телевизионна камера отвън правосъдната зала, Тръмп сподели, че хората „ би трябвало да преследват този основен прокурор “, имайки поради Джеймс, демократ и чернокожа жена, която той назовава „ расистка “. Той упрекна Енгорон, че е „ съдия-измамник “ и сподели, че би трябвало да бъде лишен от адвокатска дееспособност. И той атакува секретаря на съдията като „ срам “, даже преди обявата му в обществените медии за нея.

Съветниците на Тръмп са разискали по какъв начин ще проведат президентска акция на фона на толкоз доста идни тествания. Кампанията постоянно се удивлява на медийното отразяване на обвиняванията и обвиняванията против Тръмп.

„ Това е диво. Не можете да плащате за подобен тип отразяване “, сподели един консултант на Тръмп преди CNN, откакто карцерът на Тръмп в Джорджия засенчи всички диалози към първия републикански спор предходната вечер.

Но съветниците на Тръмп също възроптаха по отношение на неналичието на отразяване на събитията от акцията. Повечето от огромните мрежи към този момент не одобряват речите му и даже не се потапят в тях.

В понеделник Тръмп и неговият екип наподобява използваха фокуса върху растящите правни несгоди на някогашния президент, с цел да привлекат вниманието, развеждайки Тръмп по улиците на Ню Йорк за правосъден развой, който не трябваше да участва.

Кампанията на Тръмп следеше от близко решението на съдията дали камерите ще бъдат позволени в правосъдната зала и коридорите и знаеше къде ще бъдат камерите, откакто Тръмп влезе в постройката. Един консултант призна, че третират процеса като акция.

В доста случаи Тръмп се насочи към камерите, с цел да избухне съдията и основния прокурор и да назова процеса политически.

20231002 trump legal web 2023

Докато Тръмп в понеделник се оплакваше, че не е бил в предизборната си акция, той избра да се върне във вторник за втория ден от процеса, който се чака да продължи до декември.

И той сподели, че ще се върне, с цел да даде показания като очевидец „ в подобаващия миг “.

Разпалващата изразителност на Тръмп не е нищо ново. В акцията си през 2016 година той предложи протестиращите на неговия протест да бъдат „ нагрубени “. Той предложи грабителите да бъдат застрелвани по време на митингите против Джордж Флойд през 2020 година И доста от бунтовниците, които нападнаха Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, споделиха, че са работили по негово напътствие.

Но Тръмп продължи да ескалира офанзивите си против съперниците си, до момента в който се приготвя да води четири наказателни процеса през идната година. Миналия месец, да вземем за пример, той атакува пенсиониращия се ръководител на Обединените началници, военачалник Марк Мили – който беше сериозен към Тръмп – и сподели, че би трябвало да бъде упрекнат в държавна измяна.

„ Това е толкоз недодялан акт, че в предишните времена наказването би било СМЪРТ! “ Тръмп написа.

Тръмп очерта акцията от 2024 година в апокалиптични термини. Той сподели в Южна Каролина предишния месец, че 2024 година „ е нашата последна борба, с вас на моя страна, ние ще унищожим дълбоката страна и ще изгоним подпалвачите на война “.

В края на правосъдното съвещание във вторник съдията организира закрито съвещание с юристите и клиентите по делото, в това число Тръмп. Когато някогашният президент напусна правосъдната зала, той не разяснява заповедта за задръстване или делото, единствено че ще се върне за различен ден.

„ Ще се върна на следващия ден “, сподели Тръмп.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР