Нют Гингрич относно постоянния призив на Тръмп към републиканските гласоподаватели: Той „не е кандидат“, а „лидер на масово движение“

...
Бившият президент Доналд Тръмп остава фаворит в първичните избори за
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп остава фаворит в първичните избори за републиканците през 2024 г.< /p>

Нют Гингрич каза пред The ​​Washington Post, че Тръмп може да участва в надпреварата, но не е „кандидат“.

„Не можете да мислите за него като за кандидат. Той е лидер на масово движение“, каза Гингрич.

В продължение на месеци групата от кандидати за президент на републиканците се опитваха да намалят значителното предимство на бившия президент Доналд Тръмп пред гласоподавателите на Републиканската партия.

Кандидатите, включително Ники Хейли, бивш губернатор на Южна Каролина, и Вивек Рамасвами говориха за необходимостта от ново поколение консервативно ръководство. Губернаторът Рон ДеСантис отдавна рекламира репутацията си на управление във Флорида, твърдейки, че той е най-подходящ за постигане на консервативни резултати. И сенатор Тим Скот от Южна Каролина се опита да проектира нещо като слънчев консерватизъм, малко отклонение от това, което партията видя през последните години.

Бивши управители. Крис Кристи от Ню Джърси и Аса Хътчинсън от Арканзас възприеха по-директен подход, като открито критикуваха Тръмп и призоваха гласоподавателите на Републиканската партия да продължат от бившия президент.

Но нито един от тези подходи не проработи, дори и като Тръмп е изправен пред четири обвинения в множество юрисдикции, той остава в доминираща позиция сред първичния електорат на републиканците, като по-голямата част от полето е едноцифрено в анкетите.

Както бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич каза наскоро пред The ​​Washington Post, Тръмп е просто фигура, която не прилича на никой друг в Републиканската партия. И Гингрич каза, че другите кандидати дори не са на същото плато.

„Продължавам да казвам на хората, че той не е кандидат. Не можете да мислите за него като за кандидат. Той е лидерът на масово движение", каза Гингрич пред вестника. „Те се състезават с лидер в напълно различен свят.“

Гингрич, който се кандидатира за президентската номинация на Републиканската партия през 2012 г., остави незаличима следа в правителството на САЩ през двете си десетилетия на Капитолийския хълм.

Като борбен конгресмен от предградията на Атланта, той беше лицето на „Републиканската революция“ от 1994 г., при която партията си възвърна контрола над Камарата на представителите след 40 години в малцинство – като Сенатът също се обърна към Републиканската партия същата година след почти осем години контрол на Демократическата партия.

Гингрич пое председателството през януари 1995 г., влизайки в крак с тогавашния президент Бил Клинтън по всичко - от бюджета до външните работи. Но след разочароващо средносрочно представяне на Републиканската партия през 1998 г. – подхранвано отчасти от негативната реакция на избирателите относно натиска на партията за импийчмънт на Клинтън – Гингрич се сблъска с нарастващо недоволство в конференцията на Републиканската партия и отстъпи лидерската си роля малко след изборите.

Той след това подаде пълна оставка от Камарата през януари 1999 г.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР