Бившият президент Доналд Тръмп обжалва в понеделник глобата от 454

...
Бившият президент Доналд Тръмп обжалва в понеделник глобата от 454
Коментари Харесай

Тръмп обжалва глобата от 454 милиона долара

Бившият президент Доналд Тръмп апелира в понеделник санкцията от 454 милиона $ с лихвите, постановена на 16 февруари от нюйоркския арбитър Артър Енгорон по делото за гражданска машинация против него.

Адвокатите на Тръмп подадоха тъжба, като желаеха от междинния апелативен съд на щата да анулира решенията, взети по делото, заведено от основния прокурор Летиша Джеймс.

" Те желаят от апелативния съд да реши дали Енгорон е позволил неточности и дали е злоупотребил с правото си на преценка или е работил отвън своята пълномощия, съгласно Асошиейтед прес. Обжалването на Тръмп няма автоматизирано да спре осъществяването на присъдата. "
 Тръмп би трябвало да заплати санкция от над 454 млн. $ по делото за машинация
Тръмп би трябвало да заплати санкция от над 454 млн. $ по делото за машинация

Разполага с 30 дни, с цел да апелира делото пред Апелативния съд на Ню Йорк

Лихвата по решението на Тръмп ще се натрупва в размер на 111 984 $ на ден, до момента в който сумата не бъде платена, съгласно CNBC News.

Президентският претендент за 2024 година има период до 25 март, за юридически инструмент , който стопира процеса на събиране по време на обжалване. За да обезпечи автоматизирано прекъсване на решението, до момента в който тече обжалването, Тръмп би трябвало да осчетоводи цялата сума като гаранция.

Тръмп и двамата му синове, които също са обвинени по делото, оспорват всички санкции в решението на Енгорон в обжалването, които включват пауза да могат да вършат бизнес в щата Ню Йорк.

Алина Хаба, един от юристите на Тръмп по случая, сподели: " Вярваме, че Апелативният отдел ще анулира тази невероятна санкция и ще предприеме нужните стъпки за възобновяване на публичното доверие в правната система на Ню Йорк ", съгласно CBS News.
 Съдът в Ню Йорк санкции Тръмп с 355 млн. $ по дело за машинация
Съдът в Ню Йорк санкции Тръмп с 355 млн. $ по дело за машинация

Удар по реномето на някогашния президент на Съединени американски щати

Ако апелативният съд удостовери присъдата на Енгорон, сподели Хаба, " това ще послужи като сигнал за всеки един американец, че Ню Йорк към този момент не е отворен за бизнес ", съгласно АП.

Припомняме, че това е По някои от тях той към този момент получи присъда, в това число и за полово посягане.

По нито едно от обвиняванията той не се призна за отговорен.  

Въпреки тези проблеми, той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР