Бившият президент Доналд Тръмп, който вече загатна, че планира да

...
Бившият президент Доналд Тръмп, който вече загатна, че планира да
Коментари Харесай

Тръмп отново е фаворит сред републиканците за президентската номинация през 2024 г.

Бившият президент Доналд Тръмп, който към този момент загатна, че възнамерява да се кандидатира още веднъж през 2024 година, се оказа безапелационен любимец в президентската анкета измежду присъстващите на политическата конференция на консерваторите в Америка, изпреварвайки губернатора на Флорида Рон ДеСантис, предава Bloomberg.

Тръмп имаше рейтинг на утвърждение от 99% и беше определен от 69% от към 1000 присъстващи на конференцията в Далас, следван от ДеСантис с 24%. Сенаторът от Тексас Тед Круз получи 2%, като другите евентуални претенденти имат 1% или по-малко.

В обособен въпрос без Тръмп като алтернатива, ДеСантис беше преобладаващият избор с 65%, следван от сина на някогашния президент, Доналд Тръмп-младши, с 8%, Круз с 6% и някогашния държавен секретар Майк Помпео с 5 %.

Въпреки че не е публично, изследването, оповестено в събота, е индикация за настроенията измежду деятелите на Републиканската партия и гласоподавателите на локално равнище. Републиканците вземат поради резултатите от допитването, с цел да преценяват позицията на Тръмп и евентуалните му противници през 2024 година, изключително на ДеСантис, който не участва на конференцията.

Подкрепата за Тръмп не се е трансформирала доста от 70-те %, които той получи в анкетата, направена на същата конференция през 2021 година в Далас, и беше по-висока от 59-те % в анкетата на CPAC на събитието им в Орландо през февруари.

Тръмп сподели, че към този момент е твърдо решил дали да се кандидатира още веднъж за Белия дом и единственият оставащ въпрос е по кое време ще заяви решението си - преди или след междинните избори през ноември.

Анкетата на CPAC попита присъстващите и кого биха желали да видят като евентуален претендент за вице-президент на Тръмп. ДеСантис беше преобладаващият избор с 43%, следван от губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем с 9% и Помпео със 7%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР