Бившият президент Доналд Тръмп, който се завърна в имението си

...
Бившият президент Доналд Тръмп, който се завърна в имението си
Коментари Харесай

Тръмп: Единственото ми престъпление бе да защитавам САЩ от тези, които се опитват да ги разрушат

Бившият президент Доналд Тръмп, който се завърна в имението си Мар-а-Лаго съобщи пред събралите се негови симпатизанти, че в никакъв случай не си е представял, че нещо сходно може да се случи в Америка, съобщи Ройтерс.

 

" Никога не съм си и помислял, че сходно нещо може да се случи в Америка. Никога! Единственото закононарушение, което съм направил, е че храбро защитавах страната ни от тези, които се пробват да я унищожат. Сега за първи път в американската история един провалил се областен прокурор повдига обвинявания на някогашен президент на Съединените щати. Въз основа на обвинявания, които всеки правист ще ви каже, че са несъстоятелни. Адвокатите ми пристигнаха и ми споделиха - нямат нищо против теб. Нищо! Тези обвинявания са засегнатост за страната ни и светът към този момент ни се смее ".

 

Това съобщи Тръмп от имението си " Мар а Лаго " във Флорида към 2 часа, откакто бе задържан и му бяха предявени 34 обвинявания, в това число за подправяне на документи при заплащането на пари на някогашната порноактриса Сторми Даниълс по време на предизборната акция през 2016 година

 

Тръмп напусна в безмълвие съда без да приказва пред събралите се публицисти, а Си Ен Ен излъчи онлайн фрагменти от кацането на самолета му на интернационалното летище в Палм Бийч.

 

Въпреки че стартира 25-минутната си тирада с офанзива против прокурорите, 45-ият държавен глава на Съединени американски щати не насочи апел към поддръжниците още веднъж да проведат демонстрации. Той не оповести и детайлности към проектите си за предизборната си акция, към която се чака да се завърне.

Тръмп отхвърли всички обвинявания и дефинира делото против него като " лов на вещици ".

 

" От самото начало демократите шпионираха акцията ми, помните ли това? Те ме нападнаха с офанзива от лъжливи следствия. Не забравяйте, че те ме нападнаха с следствия за Русия, Украйна; с импийчмънт номер едно и по-късно с импийчмънт номер две; с нелегално и противоконституционно обискиране на Мар-а-Лаго... ФБР и Министерството на правораздаването безмилостно преследват републиканците ", напомни той. 

 

Бившият президент разказа враговете си като „ арбитър, който ненавижда Тръмп, със брачна половинка, която ненавижда Тръмп, и семейство, чиято щерка е работила за Камала Харис “.

Лорен Мърчан, 34-годишната щерка на съдията, е сътрудник и президент на Authentic Campaigns, прогресивна цифрова компания, и е работила по няколко високопоставени акции на Демократическата партия – в това число за президента Джо Байдън. Лорен работи като цифров шеф за президентската акция на Харис през 2020 година от февруари 2019 година до декември същата година, съгласно нейния LinkedIn

 

Според Тръмп същинският нарушител в тази ситуация е Браг, който упрекна в приключване на информация от огромното жури. „ Престъпникът е окръжният прокурор, тъй като той нелегално е изнесъл големи количества информация от журито, за което би трябвало да бъде съден или най-малкото би трябвало да подаде оставка “, сподели той под одобрителните възгласи на последователите си.

 

" Нашите избори са като тези в страна от Третия свят и в този момент тази голяма изборна интервенция в мащаб, невъобразим до момента в нашата страна. Но в този момент те в действителност отидоха още по-далеч, като упрекнаха 45-ия президент на Съединените щати ", добави Тръмп.


Той приказва за следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлер за хипотетична интервенция на Русия в президентските избори от 2016 година, повлияла на избирането на републиканеца на държавен глава на Съединени американски щати. След близо две години следствието Мюлер не показа безапелационни доказателства за незаконен скрит план

Тръмп не пропусна и импийчмънтите против. Той бе първият президент в историята на Съединени американски щати, против който бе задействана сходна процедура – освен това два пъти. И в двата случая бе оневинен. Освен това той в детайли разказа редица други следствия против неговата администрация.

Във вторник вечерта Тръмп разкритикува окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг като " подкрепян от Сорос прокурор “.

" Местен провален областен прокурор повдига обвинявания против някогашен президент на Съединени американски щати за първи път в историята на съображение, че всеки един специалист и юридически анализатор твърдеше, че няма съображение “, акцентира републиканецът, като прикани още веднъж Браг за оставка и напомни, че дъщерята на прокурора е работила за Камала Харис.

Речта на някогашния президент и претендент за президент на Републиканската партия през 2024 година бе изнесена след невижданото му обвиняване в Ню Йорк.

В обвинителния акт се твърди, че Тръмп " неведнъж и лъжливо е фалшифицирал бизнес документи в Ню Йорк, с цел да прикрие незаконно държание и надлежно " нездравословна информация “ от гласоподавателите по време на президентските избори през 2016 година

" Нашата правосъдна система е станала беззаконна. Те я употребяват в този момент, в допълнение към всичко останало, с цел да завоюват избори “, означи Тръмп, като напомни абсурда с Хилари Клинтън, която " се отърва от 33 000 имейла “.

 

Тръмп изрази особена угриженост по отношение на делото за класифицираните документи, като на няколко пъти назова специфичния прокурор Джак Смит " лунатик ".

 

Тръмп благодари на фамилията си за поддръжката, само че при речта му отсъстваха щерка му Иванка и брачната половинка му Мелания.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР