Тръмп се зарича да назначи работна група за преглед на случаите на онези, които според него са били несправедливо преследвани от администрацията на Байдън

...
Бившият президент Доналд Тръмп каза в петък, че ще назначи
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп каза в петък, че ще назначи работна група за преглед на случаите на хора, за които той твърди, че са били несправедливо преследвани поради техните политически убеждения от администрацията на Байдън, ако спечели втори мандат през 2024 г.

„Тази вечер обявявам, че в момента, в който спечеля изборите, ще назнача специална работна група за бърз преглед на случаите на всеки политически затворник, който е бил несправедливо преследван от администрацията на Байдън“, каза Тръмп на срещата на върха Pray Vote Stand, организирана от Съвета за семейни изследвания във Вашингтон, окръг Колумбия.

Тръмп каза, че иска да „проучи ситуацията много бързо и да подпише техните помилвания или сменения в първия ден“.

 Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, вляво, и бившият президент Доналд Тръмп. class= Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, вляво, и бившият президент Доналд Тръмп. Getty Images

Коментарите на Тръмп, фаворитът за номинацията на републиканците през 2024 г., идват, когато той е изправен пред общо 91 обвинения в четири наказателни дела, за които твърди, че са политически мотивирани. Той се пледира за невинен по делата – две федерални и две щатски – свързани с подривна дейност при избори в Джорджия, плащане на тайни пари на звезда от филми за възрастни през 2016 г. в Манхатън, предполагаемо злоупотреба с секретни документи на националната отбрана и федерално разследване свързани с опитите за отмяна на изборите през 2020 г.

Тръмп и преди е предполагал, че вероятно ще помилва много бунтовници от 6 януари 2021 г., осъдени за федерални престъпления, ако спечели преизбирането през 2024 г., въпреки че каза в четвъртък, че е „много малко вероятно“ да се помилва.

В своите бележки в петък Тръмп каза за потенциалните помилвания или сменения: „Искам да ги подпиша в първия ден. Искам да видя какво става. Това е ужасно нещо, което се случва. Двадесет и две години, 18 години, 10 години. Това е ужасно нещо.

През последните месеци Стюарт Роудс, основателят на крайнодясната милиционерска група Пазителите на клетвата, беше осъден на 18 години затвор за ръководене на широкообхватен заговор за запазване на властта на Тръмп след загубата на изборите през 2020 г., а Енрике Тарио, бивш ръководител на крайнодесните Горди момчета, беше осъден на 22 години за бунтовнически заговор и ръководене на неуспешен заговор за предотвратяване на прехвърлянето на властта от Тръмп към Джо Байдън. Доминик Пецола, член на по-ниско ниво от Гордите момчета, беше осъден на 10 години затвор.

Тръмп в петък също посочи неотдавнашното осъждане на активисти против абортите, които бяха обвинени в незаконно блокиране на хора, търсещи услуги за репродуктивно здраве, от достъп до клиника в окръг Колумбия, като каза, че „при Байдън други са осъдени на 10, 15 и дори 20 години затвор затвор за възмездие за техните политически убеждения.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР