„Сверете часовниците си“: Експерти казват, че няма „няма шанс“ Тръмп да не наруши строгите условия за облигации

...
Бившият президент Доналд Тръмп каза, че ще се предаде на
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп каза, че ще се предаде на властите в Джорджия в четвъртък, след като адвокатите му постигнаха споразумение за обвързване с прокурорите на окръг Фултън.

"Можете ли да повярвате? Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН от радикален ляв окръжен прокурор", оплака се Тръмп в Truth Social след обвързването си беше определена на 200 000 долара.

Това ще бъде четвъртият арест на Тръмп за пет месеца, този път по обвинения, обвиняващи го в незаконен заговор за отмяна на загубата му на изборите през 2020 г. в щата. Постът на Тръмп дойде, след като неговите адвокати се срещнаха с прокурори в Атланта, за да обсъдят условията на неговата гаранция, според Associated Press.

Условията на Тръмп по гаранцията предвиждат той да не нарушава никакви закони и да се яви в съда, както е указано. Заповедта за съгласие, одобрена от съдия Скот Макафи, също така гласи, че Тръмп „няма да извършва никакви действия за сплашване на което и да е лице, което му е известно... да бъде съобвиняем или свидетел по това дело или да възпрепятства по друг начин правораздаването.“

Politico съобщи, че Кайл Чейни е отбелязал, след като гаранцията е била определена за Тръмп и съобвиняемите Джон Ийстман, Кенет Чезебро и Скот Хол, само Тръмп „има изрични и разширени ограничения за сплашване на свидетели“.

В документа се казва, че Тръмп няма да „отправя никаква пряка или косвена заплаха от каквото и да е естество срещу обвиняем“ или свидетел, включително лица, посочени в обвинителния акт като необвинени съучастници 1-30. Тръмп също така „не отправя пряка или непряка заплаха“ срещу която и да е жертва или „срещу общността или собственост в общността“.

„Горепосоченото включва, но не се ограничава до публикации в социалните медии или повторно публикуване на публикации, направени от друго лице в социалните медии."

Проф. по право от Нюйоркския университет Райън Гудман подчерта предупреждението срещу повторно публикуване на публикации от други, което бившият президент многократно е правил, за да се насочи към разследващи, свидетели и съдии.

„Тези условия са пригодени за бившия президент Тръмп“, написа той в X, бивш Twitter.

„Знаем какво прави Доналд Тръмп, той прави това отново и отново “, каза правният анализатор на CNN Ели Хониг в понеделник. „Той публикува туитове или Truth Socials неща на кодиран език и понякога е склонен да публикува повторно неща, които други са публикували, и след това се опитва да се дистанцира. Мисля, че е много умен ход да извикаш тази тактика и да кажеш: „Това е нещо, което знаем вие го правите и ние няма да го толерираме.“

Проф. по право на щата Джорджия Антъни Майкъл Крейс изрази учудване, че адвокатите на Тръмп са се съгласили на споразумение, толкова „всеобхватно и неясно“, предвид „склонността на техния клиент за атакуване на някого по прищявка и факта, че се кандидатира за президент.“

„С изключение на истинския момент на идване при Исус, единственият начин Тръмп да не наруши условията си за съгласие на окръг Фултън е, ако неговите адвокати конфискуваха телефона му“, написа той.

„Какво е над/под колко време отнема на Тръмп да наруши тези условия за облигация?“ учуди се бившият федерален прокурор Ренато Мариоти.

„Един ден“, прогнозира адвокатът по националната сигурност Брадли Мос.

„Сверете часовниците си хора, защото има малък шанс той да се съобрази“, повтори Джорджия Професорът по държавно право Ерик Сегал.

Но бившият прокурор на САЩ Барб Маккуейд прогнозира, че ще бъде „трудно за съдия да използва най-добрия чук, който е да отмени гаранцията и да хвърли в затвора Доналд Тръмп, докато чака процеса. „

Искате ли ежедневен преглед на всички новини и коментари, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

„Да бъде затворен в затвора на Райс Стрийт, докато чака процеса, със сигурност не е пикник, така че мисля, че ще видим неща, които се доближават до линия", каза тя пред MSNBC. „Мисля, че той ще се опита да наложи предупреждение, преди да продължи, защото ще бъде трудно решение за съдия да отмени гаранцията. Но ако съдията наистина си върши работата, той ще се увери, че работата му е да прилагане на закона и управление на този случай, независимо от политическите последици, които могат да дойдат."

< p>Бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен прогнозира, че „няма шанс“ Тръмп да изпълни условията си за облигации, но „вероятно нищо няма да се случи“.

„Искам да кажа, че може би ще увеличат облигациите му и тогава те ще го направят отново", каза той пред CNN. „И тогава може би дори четвърти път. Но Доналд не може да си помогне. Когато изпитва омраза – или гняв към някого, той не може да не го изгони от гърдите си. И единственият начин, по който може да го направи, е чрез „untruth social.“

Коен, който многократно е бил атакуван от Тръмп в Truth Social, каза, че повечето хора „не могат да разберат колко опустошително е“ да бъдат набелязани от него.

< p>„Аплодирам съдията, че му наложи ограничения“, добави той. „И аз разбирам аргумента за Първата поправка, че те задушават бившия президент, предполагаемия кандидат на републиканците. Разбирам го. Но Доналд с неговата, разбирате ли, с неговата кучешка свирка, наистина има способността да променя живота на хората ."

Прочетете повече

за случая Фултън

Експерт: Върховният съд може да спаси Тръмп във Фултън – и да остави съобвиняемите „да държат чантата“

„Наблюдавайте внимателно Елис“: Ножове в TrumpWorld за обвинен адвокат — въпреки опасенията, че тя ще се „преобърне“

Тръмп набра 250 милиона долара с „Голямата лъжа“ – след това ожесточи адвокатите, които бяха обвинени в неговата схема: доклад

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР