Бившият президент Доналд Тръмп е все по-близо до това да

...
Бившият президент Доналд Тръмп е все по-близо до това да
Коментари Харесай

Първичните избори в Ню Хемпшир: Тръмп все по-близо до кандидатурата за президент

Бившият президент Доналд Тръмп е все по-близо до това да завоюва трета поредна номинация за претендент за президент на Републиканската партия в Съединените щати. Тръмп завоюва основният избор в Ню Хемпшир против някогашният губернатор на Северна Каролина Ники Хейли.

Хейли даде обещание да продължи в конкуренцията за сърцата на Републиканците, като ще се концентрира върху вота в Северна Каролина на 24 февруари. „ Тръмп е единственият републиканец в страната, който може да бъде надвит от Джо Байдън “, атакува го Хейли.

Според последните изследвания някогашният президент и обвинен в редица правосъдни каузи е любимец за първичния избор в Ню Хемпшир

Въпреки това анализатори показват, че тя се бори против вятъра, тъй като в модерната история няма президентска номинация, която да не е спечелила основните щати Айова и Ню Хемпшир.

В същото време предварителните допитвания в Северна Каролина сочат, че и там Тръмп има преднина.

Решението ще важи за цялата страна

Тръмп се качи на сцената на благодари на републиканците малко след речта на Хейли. „ Коя беше тази самозванка, която се качи на сцената преди мен?! Тя трябваше да завоюва. Но се провали грубо “, сподели някогашният президент.

„ Изгряващата звезда на републиканците “ приключи акцията си след разочароващите резултати от предходната седмица

В основния щат Тръмп печели 54,6% от поддръжката на републиканците, до момента в който при Ники Хейли отиват 43,1%. На местата, където има по-малко образовани американци, някогашният президент има по-високи резултати, сочат анализите.

Повече вижте във видеото на кореспондента ни в Съединените щати Теодора Трифонова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР