Бившият президент Доналд Тръмп бе обвинен в мащабна измама от

...
Бившият президент Доналд Тръмп бе обвинен в мащабна измама от
Коментари Харесай

Обвиниха Доналд Тръмп в мащабна финансова измама с имоти

Бившият президент Доналд Тръмп бе упрекнат в огромна машинация от основния прокурор на Ню Йорк Летишия Джеймс. Според Джеймс Тръпм би трябвало да дава отговор пред закона поради лъжливо завишаване  на цената на притежаваните от него активи за набиране на облаги от банки и застрахователи. Ответници по делото, което е гражданско, а не  наказателно, са и три от децата на Тръмп, както и двама топ представители на компанията му. Прокурорът упорства Тръмп и останалите ответници да платят най-малко 250 млн. $ - на толкоз съгласно обвиняването възлизат извлечените финансови облаги около лъжливата скица.

Джеймс заяви за заведеното дело на конференция в сряда, като разгласи, че офисът й е отказал да подписа препоръчано съглашение с юристите на ответниците. " Разследването откри, че Тръмп е взел участие години наред в противозаконни действия, целящи да завишат изкуствено чистото му положение, да заблудят банките и народа на Ню Йорк ", изясни Джеймс. Според основният прокурор има данни за осъществени закононарушения, в това число подправяне на финансови доклади, застрахователни измами, банкови измами. По-високата стойност на парцелите е служила за приемане на преференциални лихви.

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха всички обвинявания, като настояват, че те не се основават нито на обстоятелствата, нито на закона. " Те се дължат единствено и само на преследваните от основния прокурор политически цели ", коментира  юристът Алина Хаба. Самият Тръмп дефинира делото като " следващ лов на вещици " и упрекна основния прокурор в расизъм, написа " Сега ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР