Бившият премиер Симеон II събира експерти на форум за ядрената

...
Бившият премиер Симеон II събира експерти на форум за ядрената
Коментари Харесай

Симеон II събира експерти на форум за ядрената енергия

Бившият министър председател Симеон II събира специалисти на конгрес за нуклеарната сила в двореца " Врана ". Той ще се организира на 9 юни.

Мотото на събитието, което се провежда от Европейския демократичен конгрес /ЕЛФ/ и Либералния институт за политически разбори /ЛИПА/, е „ Ядреният преход към устойчива сила. Реалностите. “

В центъра на полемиките ще бъде мястото на атомната сила в зеления преход.

В събитието ще вземат присъединяване и проф. Илия Насов, лекар на техническите науки - Университет „ Св. Кирил и Методий “ Скопие, Р. Македония, господин Марк Линас, природозащитник и публицист, гостуващ помощник на Алианса за просвета в Университета „ Корнел “, Сорин Патраскоиу, член на Управителния съвет на „ Роматом “.

Сред поканените участници са членове на Българския енергиен и минен конгрес, Българския атомен конгрес – Булатом (член на Форатом), асоциации по възобновима сила, специалисти, народни представители, някогашни министри и зам.-министри на енергетиката, академични преподаватели.

В анонса за събитието се показва, че доста европейски страни са подвластни от въглища и съветски газ, а някои страни (като България) чакат доста висока цена на прехода.

Тема за разискване ще бъде освен бъдещето на нуклеарната енергетика на европейския континент, само че и съответните параметри и условия, заложени в бъдещото законодателство.

Ще се дискутира по въпросите за поддържането и разширението на съществуващите съоръжения или построяването на нови; действителното влияние върху околната среда; цената и времето на новите проекти; геополитическата сигурност; опцията за поощряване на нововъведенията и науката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР