Бившият премиер Сергей Станишев припомни каква е била ролята на

...
Бившият премиер Сергей Станишев припомни каква е била ролята на
Коментари Харесай

Станишев: Нищо чудно некоалицията да стане тройна коалиция при ротацията 


Бившият министър председател Сергей Станишев напомни каква е била ролята на Движение за права и свободи в тройната коалиция по времето на неговото ръководство.

" Няма елементарен сътрудник, тъй като всяка партия си има своите ползи. Но аз съм научил, че първо би трябвало да има разговор, почитание и ясни правила. Диалогът сред водачите способства за това самите партии да не раздерат ръководството ", сподели той в утринния блок на БТВ.


" Колкото до ролята им в този момент, явно е, че това е третият в действителност участник в ръководството. Спомнете си единствено огромните митинги на миньорите, когато не какъв да е, а господин Пеевски като представител на Движение за права и свободи преформулираше решенията по-активно от представителите на управлящите и на кабинета. Тоест, те действително вземат присъединяване в решенията освен за конституционните промени. Така че аз не бих се учудил в случай че през март, когато следва ротацията, да има преформатиране на сглобката в нещо друго, което може да бъде и тройна коалиция. В този смисъл виждам и обръщението на господин Доган към гласоподавателите като подготовка и поръчка за присъединяване публично в ръководството. Защото почетният ръководител на Движение за права и свободи постоянно обича да употребява думата мярка. И явно е решил, че вярната мярка, мерата сред другите визии в Движение за права и свободи, е да предложи двама съпредседатели с разнообразни функционалности. Преформатира като цяло облика на Движение за права и свободи и на открито и вътре в някакъв смисъл в прагматичен проект. Така че дано да забележим какво ще се случи в ръководството. Не виждам основи да се предвижда някакво разтърсване в обединението, в случай че на някой не му устоят нервите, тъй като общите им ползи са по-големи съгласно мен ", счита Станишев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР