Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе е бил прострелян в

...
Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе е бил прострелян в
Коментари Харесай

Простреляха бившия премиер на Япония Шиндзо Абе -

Бившият министър председател на Япония Шиндзо Абе е бил прострелян в тил от незнаен мъж тази заран по време на предизборна тирада, заяви организация Киодо, като се базира на полицейски източник.

Бившият водач на ръководещата Либерално-демократическа партия е взел участие в демонстрация в град Нара преди плануваните за неделя избори за горна камара на Народното събрание, прецизира Българска телеграфна агенция. 

Полицията е задържала нападателя на мястото на престъплението. Абе е паднал на земята, облян в кръв. Откаран е в болница.

Според службата за пожарна сигурност Абе не дава признаци на живот и е в положение на кардио-респираторен арест, заяви телевизия Ен Ейч Кей. Франс прес означи, че това е терминът, който се употребява в Япония, преди доктор да установи публично гибелта. 

Инцидентите с оръжие в Япония са необичайност, тъй като притежаването му в страната е неразрешено. През 2014 година да вземем за пример са регистрирани 6 смъртни случая след пукотевица в азиатската страна, до момента в който за съпоставяне в Съединени американски щати тогава са 33 599, добавя Би Би Си.

Шиндо Абе е най-дълго управлявалият японски министър председател. Той се отдръпна от поста през 2020 година по здравословни аргументи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР