Бившият премиер на Великобритания Борис Джонсън ще даде показания дали

...
Бившият премиер на Великобритания Борис Джонсън ще даде показания дали
Коментари Харесай

Бо Джо на разпит за пандемичните партита

Бившият министър председател на Англия Борис Джонсън ще даде показания дали е излъгал Народното събрание по отношение на празненствата на „ Даунинг Стрийт “ 10, за които беше разкрито, че нарушават разпоредбите за обществени ограничавания по време на пандемията от COVID-19.

Джонсън ще се изправи пред Комитета по привилегиите на Камарата на общините. Той е формиран от седем депутати от всички партии в английския парламент, натоварени с следствието на евентуално пренебрежение към Народното събрание и корист с привилегии.

Предвидено е даването на показания от някогашния министър председател на Англия пред комисията да продължи близо 5 часа и ще бъде предавано непосредствено по няколко водещи английски малките екрани,  предаде Българска телеграфна агенция. 

Вчера беше оповестена и писмената отбрана на Джонсън, в която той признава, че е довел депутатите, само че не съзнателно.

След съвещанието комисията ще излезе с окончателната си оценка дали някогашният министър председател е излъгал Народното събрание неведнъж и ще разгласи какви дейности ще предприеме по-късно против някогашния министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР