Бившият премиер на Великобритания Борис Джонсън - с благословията на

...
Бившият премиер на Великобритания Борис Джонсън - с благословията на
Коментари Харесай

Борис Джонсън от Украйна: Сега е моментът да дадем на Киев инструменти да победи Русия

Бившият министър председател на Англия Борис Джонсън - с " благословията " на сегашния министър председател Риши Сунак - е на посещаване в Украйна. Джонсън се срещна с президента Володимир Зеленски и съобщи, че " в този момент е моментът " нападнатата от Русия страна да получи и танкове, и всичко, от което има потребност като принадлежности, с цел да победи във войната.

Визитата и думите на Джонсън идват на фона на разделяне в Европа за доставките на тежно въоръжение за Киев. В петък на среща на военните министри на съюзническите западни страни във военната база " Рамщайн " в Германия Решението е спънато от отхвърли на Берлин за даде свои или да позволи на европейски страни да дарят танкове Leopard 2. Те са немско произвеждане и страни като Полша могат да ги изпратят на Украйна единствено с позволение от Германия. Темата втори ден основава напрежение в границите на Европейски Съюз - поради отчаяние от позицията на Берлин.

„ Единственият метод да се постави завършек на тази война е Украйна да завоюва – и да завоюва допустимо най-бързо... Колкото по-скоро Путин се провали, толкоз по-добре за Украйна и за целия свят “, съобщи Джонсън, представен от английския " Гардиън ".

Само преди няколко дни Лондон разгласи, че е подготвен да даде танкове Challenger.

⚡️ Ex-British PM Boris Johnson visits Kyiv suburbs, meets with Zelensky.

Johnson, who`s been out of office since September, made an unannounced visit to two war-torn cities outside of Kyiv, Bucha and Borodianka, on Jan. 21.

(Video by President`s Office)
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)
Думите на Джонсън идват и на фона на нови масирани въздушни удари от Русия в районите на Бахмут и други елементи на Източна Украйна. Съобщава се и за придвижване на съветските сили в региона на Запорожие.

" Брутална пролет " чака украинската войска в идващите седмици, до момента в който се приготвя за нова масирана офанзива от Русия във войната, която Кремъл води в Украйна от 24 февруари 2022 година, написа в репортаж и американската медия CNN. Учения на украинските сили се организират покрай границата с Беларус - единственият съдружник на Москва на континента. Остарели руски танкове Т-72 – някои два пъти по-възрастни от екипажите си – стрелят в мъглата, до момента в който сухопътните войски се упражняват да щурмуват изоставени здания, споделя CNN.

Очакванията за скорошно нова масирана атака идват на фона на потребността на Украйна от въоръжение - изключително съвременни танкове.

По време на ученията в Украйна генерал-лейтенант Сергий Наиев получава доставката на дузина пикапи, въоръжени с тежки картечници и противовъздушни оръдия - дарени, с цел да може армията да противодейства на създадените в Иран дронове Shahed, с които Русия нанася удари поенергийната инфраструктура на Украйна. Но Наиев счита, че идната фаза на тази война ще бъде за танкове. " Древните " Т-72 не са задоволителни - трябват машини като немските Leopard 2 и английските Challenger. Украинските офицери споделят, че се нуждаят от няколкостотин съществени бойни танка – освен за отбрана на сегашните си позиции, само че и с цел да се бият с врага през идващите месеци.

„ Разбира се, имаме потребност от огромен брой западни танкове. Те са доста по-добри от руските модели и могат да ни оказват помощ да напреднем “, сподели Наиев. „ Създаваме нови военни елементи. И от тяхната бойна подготвеност ще зависят идващите ни дейности. Затова западната помощ е извънредно значима ", изяснява командирът..

Михайло Подоляк, консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, споделя пред CNN след срещата в немската база " Рамщайн " и отхвърли на Германия да даде Leopard 2: „ Разочаровани сме. Разбираме, че някои страни имат задръжки. Но колкото по-бавно става това, толкоз повече наши бойци и цивилни са убити. Би било значимо, в случай че Германия заеме лидерска позиция тук. “

Според Подоляк „ 300 до 400 от тези танкове в действителност биха се равнявали на 2 000 до 3 000 танка от руската ера ". Модерните машини биха ускорили внезапно темпото на войната и би могло да докара до финален стадий.

Украинците се притесняват, че в границите на два месеца може да стартира втора съветска атака. До пролетта 150 000 руснаци, мобилизирани предходната есен, ще бъдат подготвени и евентуално включени в бойни елементи. За украинците това е конкуренция с времето. Но те всъщност преобразуват войска, основана на руска техника, в такава, употребяваща съвременни западни оръжия, написа CNN.

Експертите също считат, че немските танкове могат да създадат същинска смяна. „ Leopard 2 е съвременен, добре предпазен главен военен танк с положителни датчици “, сподели пред американската телевиция Джак Уотлинг, старши теоретичен помощник по сухопътна война в Кралския институт на обединените служби (RUSI).

„ Първоначално е планиран да бъде поддържан от наборници и затова е по-лесен за поддържане в борба, в сравнение с някои други планове на НАТО като Challenger 2. Съществува и съществуваща индустриална линия, с цел да се поддържа Leopard 2 с аварийни елементи. “

Други оръжия към Украйна обаче идват – бронирани транспортни средства Stryker и бойни машини на пехотата Bradley от Съединени американски щати, гаубици от Финландия, усъвършенстваната артилерийска система ARCHER, противотанкови оръдия от Швеция, бронирани машини Marder от Германия...

Украинската войска би трябвало да образова елементи на новата техника и да я интегрира в съществуващите си формирования.

Списъкът с съоръжение, което украинците желаят, наподобява непрестанно разширяващ се, само че Подоляк дава отговор: „ Нашите момчета не напущат бойното поле, даже и да не са снабдени с нови оръжия. Те просто ще умират по-често и по-често. Разбирам, че някои страни може да се усещат изтощени от тази война. Но ние сме тези, които плащаме същинската цена за свободата. Ние сме тези, чиито хора умират поради съветската експанзия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР