Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал ,нито

...
Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал ,нито
Коментари Харесай

Борисов: Фалшива новина е, че Груевски има български паспорт

Бившият министър председател на Македония Никола Груевски нито е желал,нито му е издаван български паспорт, сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти, след срещата си в Министерски съвет със Зоран Заев , министър председател на Република Македония.

" Искам отвън тематиката да опровергая една подправена вест - някогашният министър председател Груевски нито е желал, нито му е издаван български паспорт. Това е 100 % подправена вест ", сподели Борисов във връзка обява на маджарски вестник, че Груевски е избягал в Будапеща с наш паспорт.

По-рано от Министерство на правораздаването обявиха, че Груевски не е български жител и не е подавал документи за българско поданство. Това изказване бе направено по отношение на изявления на медии, че Никола Груевски е избягал в Унгария с български паспорт. От министерството показват също, че по данни на Министерство на вътрешните работи Груевски няма публикуван български паспорт.

Припомняме, че някогашният македонски министър председател Никола Груевски е подал молба за леговище до унгарската имиграционна работа, искайки бежански статут, откакто бе наказан в страната си.

И ДАНС отхвърли изявленията в задгранични медии от през вчерашния ден, съгласно които някогашният министър-председател на Република Македония Никола Груевски е дошъл в Унгария с български паспорт. Това излиза наяве от известие на организацията.

Установено е, че Никола Груевски, роден на 31.08.1970 година, не е български жител и не е подавал молба за придобиване на българско поданство. На лицето не са издавани български документи за идентичност, осведомят от ДАНС.

Бягството на някогашния македонски министър председател Никола Груевски провокира мощни реакции у две партии на албанците в Република Македония - Беса на Билал Касами и Алианс за албанците на Зиядин Сеила, написа вестник " Нова Македония ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР