Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, който е в болница

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, който е в болница
Коментари Харесай

Берлускони за коронавируса: Боря се с адска болест

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони, който е в болница след болест с ковид, е декларирал, че се бори с " адска болест ", съобщи ДПА.

В телефонно позвъняване, осъществено по време на предизборна демонстрация на своята партия " Напред, Италия! " 83-годишният Берлускони споделя: " Боря се да изляза от тази адска болест, която е доста отвратителна ". Видеоклип с тези негови думи, изречени по време на акцията за районните и локални избори на 20 и 21 септември е оповестен на уеб страницата на фамилния вестник на Берлускони " Джорнале ".

" Правя всичко по силите си и същински се надявам да се оправя и да се върна ", афишира той. По думите на експремиера лабораторните проучвания в миланската болница " Сан Рафаеле " са посочили, че той е измежду петимата пациенти в най-тежко положение.

Силвио Берлускони постъпи в " Сан Рафаеле " в петък. В болничното заведение той бе диагностициран с двойна пневмония, обвързвана с Covid-19. Бившият италиански министър председател, който преди време е бил обявяван от лекари за " механически вечен ", е страдал от време на време от здравословни проблеми. В края на 90-те години Берлускони се излекува от рак на простатата, през 2016 година прекара в болница близо месец за сърдечна интервенция, а предходната година бе опериран от херния и задръстване на червата, напомни ДПА.

Личният му доктор Алберто Дзангрило, който работи в " Сан Рафаеле " сподели за телевизия РАИ, че пациентът реагира доста добре на лекуването, само че предизвести, че " това е болест против която не може авансово да обявяваш победа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР