Бившият премиер на Италия Енрико Лета, който е лидер на

...
Бившият премиер на Италия Енрико Лета, който е лидер на
Коментари Харесай

Приключи формирането на лявоцентристка коалиция в Италия

Бившият министър председател на Италия Енрико Лета, който е водач на най-голямата лявоцентристка групировка в страната - Демократическата партия, разгласи, че е завършило образуването на лявоцентристка коалиция за присъединяване в предварителните избори на 25 септември, съобщи БНР.

Към партията на Лета и центристките " Ационе " и " +Европа " през днешния ден са се включили още две дребни обединения - Италианска левица и Зелените.

" Сформирането на тази коалиция е нужда, тъй като новите изборни правила значат, че в случай че останеш самичък, ще бъдеш осъден ", съобщи Лета и добави, че по-нататъшно разширение на предизборната коалиция не е допустимо, тъй като би предполагало безпринципни съюзявания.

Рейтингът на Демократическата партия все още е близо 24 на 100, което значи, че тя е втора политическа мощ след крайнодясната постфашисктка партия " Италиански братя " с водач Джорджа Мелони.

Мелони към този момент се коалира с " Лигата " на Матео Салвини и с " Форца Италия " на Силвио Берлускони. В този формат десницата може да завоюва 45 на 100 от гласовете на изборите и болшинство в двете камари на Народното събрание, сочат социологическите прогнози.

На лявоцентристката коалиция те дават към 35 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР