Бившият премиер на Испания Мариано Рахой, който вчера обяви, че

...
Бившият премиер на Испания Мариано Рахой, който вчера обяви, че
Коментари Харесай

Мариано Рахой се оттегля от политиката

Бившият министър председател на Испания Мариано Рахой, който през вчерашния ден разгласи, че подава оставка като водач на консервативната Народна партия, откакто беше свален от власт при избор на съмнение в Народното събрание през предходната седмица, разгласи, че възнамерява да напусне политиката, осведоми Агенция Франс Прес.

" Намерението ми е дефинитивно да напусна политиката, има други неща за извършване в живота с изключение на да се отдадеш на политиката ", сподели той в изявление за радио Cadena Cope.

" Имах извънредно натоварен политически живот и считам, че няма смисъл да оставам повече тук ", разясни 63-годишният политик и добави, че няма да участва на изключителния партиен конгрес през юли за избиране на негов правоприемник.

Рахой, един от най-дълго служилите министър председатели в Европа, беше свален в петък след избор на съмнение, внесе от социалистите поради корупционен скандал, който раздруса Народната партия. Рахой е сменен от водача на социалистите Педро Санчес.

63-годишният беше министър председател на Испания от 2011 до 2018 година

Мария Долорес де Коспедал, която сега е заместник-председател на Народната партия, е спрягана за водач на консерваторите. Другите евентуални претенденти са някогашният вицепремиер Сорая Сантамария и президентът на Галисия Алберто Нунес Феихо. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР