Бившият премиер на Гърция и лидер на най-голямата опозиционна партия

...
Бившият премиер на Гърция и лидер на най-голямата опозиционна партия
Коментари Харесай

Алексис Ципрас: Атина и Скопие вече не са противници

Бившият министър председател на Гърция и водач на най-голямата опозиционна партия в страната - СИРИЗА, Алексис Ципрас съобщи, че Скопие към този момент е благонадежден сътрудник на Европейския съюз и по тази причина би трябвало да му бъде дадена опция да стартира присъединителните договаряния през октомври, предава организация „ Макфакс “, представена от " Фокус ".

В рамките на конференцията „ Среща на върха на Западните Балкани – Увеличаване на инерцията за европейска интеграция “, която се организира в Скопие, Ципрас приказва за Преспанския контракт, като оцени, че с него се удостоверява упоритостта на Европейски Съюз да откри мир и непоклатимост в балканския район.

Бившият гръцки министър председател съобщи още, че сега, в който е подписан договорът за името, всички са почувствали, че вършат история. „ Всички знаем, че най-важната стъпка към този момент е направена, защото нашите две страни към този момент не са съперници “, акцентира той и добави, че Гърция и Македония ще видят придобивките от този контракт доста бързо и ще изградят взаимно доверие между тях.

Според Ципрас, Преспанският контракт символизира успеха на дипломацията и на съдействието над национализма и интровертността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР