Бившият премиер на богат на петрол руски регион загина, след

...
Бившият премиер на богат на петрол руски регион загина, след
Коментари Харесай

Отново мистериозна смърт на пореден руски бизнесмен

Бившият министър председател на богат на нефт съветски район почина, откакто беше блъснат от кола, до момента в който пресичаше улица, оповестява Daily Mail. 61-годишният Магомед Абдулаев, непосредствен на някогашния съветски президент Дмитрий Медведев, беше приет в болница, само че издъхна от тежки пострадвания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна незабавно загатна, че това е последната в поредност от мистериозни смъртни случаи в Русия през миналата година, откакто стартира войната в Украйна.

Абдулаев, който е и някогашен ректор на Дагестанския държавен педагогичен университет, пресичал улица „ Магомед Гаджиев “, когато бил блъснат от автомобил „ Нива “. Съобщава се, че водачът е на 55 години, само че не се оповестява дали е бил арестуван или задържан. Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят отчетите.

Той беше министър председател на богатия на нефт район Дагестан от 2010 до 2013 година и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев – непосредствен съдружник на Путин и враждебен блогър за войната в Украйна – го е познавал, откогато са били студенти в Санктпетербургския държавен университет, настояват източници на изданието.

57-годишният Медведев сега е заместител на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е именуван негов непосредствен политически съдружник, оглавявайки неговата партия „ Единна Русия “.

Русия е наранена от редица „ подозрителни “ смъртни случаи – доста от които са свързани с енергийния бранш – след ескалирането на напрежението преди нашествието на Путин в Украйна през февруари 2022 година

Богатият политик Николай Петрунин – прочут още като съветския „ Gas Wonderkid “ – беше единствено на 47 години и беше в кома от месец, когато умря през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, татко на три деца, някогашен върховен изпълнителен шеф в газовата промишленост, е умрял от затруднения, свързани с тежък Covid. Той беше заместник-председател на авторитетната енергийна комисия на съветския парламент и правилен на Путин, и „ политическо протеже “, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за огромни съветски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия колос на Кремъл Газпром – който в този момент лишава Запада от съветски доставки поради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един отчет се споделя, че ръководителят на Лукойл – втората по величина петролна компания в Русия – е бил „ обичай “, преди да бъде „ изхвърлен от прозореца “, само че това не е доказано публично, написа изданието.

В началото компанията му изрази съпротива против войната в Украйна.

Странно, само че Путин дойде в елитната Централна клинична болница доста скоро откакто тялото на Маганов беше намерено, с цел да отдаде последна респект на последния руски водач Михаил Горбачов, който също умря в болничното заведение.

През юли 61-годишният Юрий Воронов, началник на транспортна и логистична компания, обвързвана с Газпром, беше открит мъртъв в плувния си басейн, а негов другар, който е топ криминолог, предизвести за нечестна игра.

Още два смъртни случая на свързани с Газпром ръководители бяха обявени в елитни домове покрай Санкт Петербург на фона на съмнения, че очевидните самоубийства може да са били убийства.

61-годишният Александър Тюлаков, почитан финансов чиновник и началник по сигурността на Газпром на равнище заместител общоприет шеф, беше открит мъртъв от любовницата си ден след началото на войната в Украйна през февруари.

Той е открит обесен в дома си, който се прави оценка на 600 хиляди евро.

И въпреки всичко в отчетите е маркирано, че той е бил грубо обичай малко преди да „ отнеме живота си “, което води до спекулации, че е бил под мощен напън.

В същия първокласен жилищен комплекс от затворен вид „ Ленински “ в Ленинградска област три седмици по-рано 60-годишният Леонид Шулман, началник на превоза в „ Газпром инвест “, беше открит мъртъв с голям брой прободни рани в локва кръв на пода на банята си.

43-годишният милиардер Александър Суботин, също обвързван с енергийния колос Лукойл, където беше топ управител, беше открит мъртъв през май, откакто „ одобри съвет от шамани “.

Една от теориите е, че Суботин, който също е притежател на корабна компания, е бил токсичен от отрова на крастава жаба, предизвикваща сърдечен удар.

През април Владислав Аваев, 51, някогашен чиновник в Кремъл, се самоубива, откакто убива брачната половинка си Елена, 47, и 13-годишната си щерка.

Той имаше връзки на високо равнище с водещата съветска финансова институция Газпромбанк.

Приятели оспориха известията, че той е направил убийствата, откакто брачната половинка му признала, че е бременна от техния водач, написа „ Фокус “.

Няколко дни по-късно мултимилионерът Сергей Протосеня, 55, беше открит обесен в Испания, откакто убива с секира брачната половинка си Наталия, 53, и щерка им Мария, която е тийнейджърка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР