Бившият премиер на Беларус вероятно е бил арестуван днес в

...
Бившият премиер на Беларус вероятно е бил арестуван днес в
Коментари Харесай

Телеграм: Задържан е бившият премиер на Беларус Сергей Румас

Бившият министър председател на Беларус евентуално е бил задържан през днешния ден в Минск, оповестиха беларуски канали в Телеграм. Официалните институции към този момент не удостоверяват задържането на Румас, а телефонът на екс-премиера е изключен. За последно е бил деен в онлайн месинджъра в 5 часа сутринта, заяви „ Дойче веле ”.
Съпругата на Сергей Румас Жанна съобщи, че не знае, къде се намира мъжът ѝ и няма информация дали е бил арестуван.
 Лукашенко: Готов съм да защищавам страната на танк, с БМП, с автомат в ръка Лукашенко: Готов съм да защищавам страната на танк, с БМП, с автомат в ръка
Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е подготвен да отбрани страната си, каквото и да му коства, и в случай че е належащо, тогава...
През август Румас поддържа внимателно всеобщите митинги против резултатите от президентските избори. На страницата на брачната половинка му във Facebook беше оповестена фотография, направена от прозореца на постройката на фона на стачкуващите, само че по-късно беше свалена. Според анализатори, президентът на Беларус е отстранил Румас, тъй като не е бил сигурен в него.
Изданието „ Nexta ” оповестява, че някогашният министър председател е част от дело за корупция против Белагропромбанк. По информация на каналите в Телеграм, на 2 февруари правоохранителните органи са задържали няколко от ръководителите на тази банка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР