Бившият премиер Кирил Петков съди за клевета лидера на ГЕРБ

...
Бившият премиер Кирил Петков съди за клевета лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

Тома Биков: Притеснени сме за психологическата стабилност на Петков

Бившият министър председател Кирил Петков съди за клюка водача на ГЕРБ Бойко Борисов за половин милион лв..

" Притеснени сме за психическата непоклатимост на Петков. За ликвидиране нормално се присъжда към 150-200 хиляди лева кръвнина. От една конференция господин Петков е бил толкоз засегнат, че желае 500 хиляди лева Тежка телесна щета е към 10 хиляди лева Имаме терзания за положението, в което той остави страната - безизходицата, в която се намира във връзка с съвсем всички системи в страната ", съобщи някогашният народен представител от ГЕРБ Тома Биков в предаването " Денят ON AIR ".

България е купувала синьо гориво от румънския снабдител " ВиЕ ", твърди някогашният енергиен министър Делян Добрев. От ГЕРБ са безапелационни, че контрактуваната цена със северната ни съседка е била по-висока от тази на " Газпром ".

Биков уточни, че Добрев разполага с фактури на компания, която е дъщерна на " Газпром " и е продавала на страната ни газ от " Газпром ", откакто сякаш беше спрян за България.

" Ако не бяхме спрели взаимоотношенията с " Газпром ", той щеше да бъде на по-малка облага, в сравнение с откакто спряхме съветския газ. Трябваше да имаме проект Б. А те в продължение на 3-4 месеца не престават да купуват газ от дъщерната компания на " Газпром ". С тази разлика, че от " Газпром " го купуваха с 28% по-ниска цена. Веднага се появиха медиаторите и ние имахме съмненията, че това нещо е контрактувано авансово ", акцентира някогашният народен представител от ГЕРБ.

По думите му съветският газ не е бил спрян за страната ни, тъй като някой е огромен евроатлантик, а тъй като са контрактувани комисионни.

" Още януари месец предупредихме, че " Булгаргаз " се води към банкрут. " Булгаргаз " е в механически банкрут. Само че не съумяха да изпълнят целия проект да банкрутира изцяло и нишата да бъде заета. Тук става въпрос за спекулация ", сподели още гостът на Bulgaria ON AIR.

Запитан за проблема с американските танкери с полутечен газ, Тома Биков отговори:

Ако Кирил Петков беше договорил слотове и търпима цена с тези 7 танкера, той щеше да подпише и да обиколи всички малките екрани, с цел да се похвали. Нескопосани неистини са, че оставя благородно на служебното държавно управление да вземе решение. Трябва да носи и наказателна отговорност.

Той чака да се потърси отговорност на някогашните ръководещи след сигналите на ГЕРБ, защото нанесените вреди били за стотици милиони.

Биков разяснява и затоплените връзки сред ГЕРБ и президента Румен Радев.

" Би било смешно президентът да подлага на критика опозицията. Бил е сериозен към нас като сме били в ръководството. Случиха се толкоз шокиращи дейности на някогашния кабинет, че нямаше по какъв начин нито президентът, нито ние да стоим и да ръкопляскаме ", уточни той.

Биков е на мнение, че със свидетелството си против Борисов, чийто арест беше избран от съда като непозволен, Кирил Петков е подвел органите на Министерство на вътрешните работи и те са направили престъпление.

" Не съм участвал на оргиите, само че е реалност, че бяха поръчали заря - толкоз самозабравили се видове. Това нещо не може да остане по този начин. В правосъдното решение е написано, че карцерът е освен противозаконен, само че и необразовано изработен ", означи гостът.

" Не виждам какъв диалог може да проведем с господин Петков. Ясно е, че тази политическа рецесия не може да бъде решена без присъединяване на ГЕРБ. Един от методите да бъде формирано ръководство е " Продължаваме промяната " да получат същински углавен избор. Добре е всеки да си каже концепциите, а не кого ненавижда и кой не му е приветлив ", съобщи Биков по тематиката за предварителните избори на 2 октомври.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР