Бившият премиер Кирил Петков е убеден, че след вота на

...
Бившият премиер Кирил Петков е убеден, че след вота на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Всеки арест на Борисов ще е незаконен, докато Гешев е главен прокурор

Бившият министър председател Кирил Петков е уверен, че след вота на 2 октомври " Продължаваме промяната " ще има 121 депутати. Според него тези 7 месеца те са се учили, само че към този момент знаят по какъв начин да ръководят и са съумели да създадат " извънредно положителни първи стъпки ".

" На Капитан Андреево се случи действителна смяна и спряхме пестицидите да влизат в кухнята на българите. Насочихме 2 милиарда лева към младите фамилии и пенсионерите, вместо да отидат в джоба на осем индивида. Социалните ограничения също бяха невиждани, в това число и това, че цената на тока не се качи...Направихме доста неточности, само че с нито една не нарушихме правилата си. И в действителност това, че се провали държавното управление, беше същинското доказателство, че ние не сме подготвени да създадем безпринципни покупко-продажби ", сподели той в изявление пред " 24 часа ".

По думите му в лицето на Българска социалистическа партия са имали предвидим сътрудник, а Слави Трифонов е бил Троянски кон за кабинета.

" Българска социалистическа партия не ни изненадваха, не бяха подмолни...С " Има подобен народ” беше тъкмо противоположното - от реториката " ние сме най-хубавите ви съюзници” до " ще ви падне държавното управление, в случай че не ни дадете еди-какви си поръчки в МРРБ”. Този вид изненади и задкулисие доведоха, че ние към този момент не знаехме с кого приказваме. Аз към момента не съм сигурен дали в Има Такъв Народ сме говорили с хората, които вземаха решенията. Със сигурност Балабанов не беше индивидът, който взема решенията, сигурно и Тошко Йорданов не беше. Слави Трифонов също не съм сигурен, че беше индивидът, който вземаше финалните решения. И там ние не знаехме кой ни беше същинският сътрудник. Докато с Българска социалистическа партия знаеш - сядате с Корнелия Нинова, тя има изпълнителен съвет и знаеш какви са дейностите и какви са разликите ", разяснява той.

Според него България се намира " навръх европейските равнища на инфлацията ".

По отношение на противозаконния арест на Бойко Борисов той счита: " Докато този основен прокурор е там, където е, всеки арест на Бойко Борисов ще бъде погрешен и противозаконен ".

Той добави, че и през днешния ден договорът с " Газпром” не е пресечен, само че цените им сега са 300 лева на мегават.

" Всеки ден изпращахме поръчка за количествата, които ни трябват. И казвахме: Моля, дайте ни тези количества, плащаме си, както желаете. Даже първоначално изпратихме 50 млн. $ и те ни ги върнаха. Това го направихме, с цел да сме изрядната страна и като отидем на трибунал, ще ни помогне да потвърдим, че сме изрядни. И през днешния ден договорът действително не е пресечен. Второ, настояват, че ще е доста по-евтин газът. Ами няма да е по-евтин. Но вижте Германия. Те заплащат в рубли, само че " Северен поток I” не дава обещаните количества. Италия също заплаща в рубли и не получава задачите количества. Как тогава ще отидем в отоплителния сезон с снабдител, който не дава на никого контрактуваните количества, промени нашия контракт едностранно. Това са химери и опити за заблуждаване на популацията ", сподели Петков.

Според него при Стефан Янев и " Възраждане” казусът е, че желаят да заменят посоката на България и изцяло да трансформират геополитическото ни позициониране.

" Условията на " Възраждане” да ни поддържат бяха излизане от НАТО, референдум да останем ли в Европейски Съюз, всевъзможни други такива. И единствено си представям по какъв начин ще наподобява България отвън НАТО и Европейски Съюз. Ние ще станем страна отвън международната система и ще се ръководи от феодали с големи равнища на корупция. " Възход” и " Възраждане” са доста идентични, просто Янев приказва с малко по-умерени думи. Ами Стефан Янев не можеше да назова войната война. Този вид придвижвания пробват да продадат фантазията за трите морета изкривена. Костадин Костадинов не може да изясни какво ще се случи, в случай че излезем от НАТО и Европейски Съюз, тъй като пробват с ненавист да набират скорост ", сподели Петков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР