Бившият премиер Жан Видеонов обяви, че се връща в политиката

...
Бившият премиер Жан Видеонов обяви, че се връща в политиката
Коментари Харесай

Жан Виденов се връща в политиката в коалиция с комунистите

Бившият министър председател Жан Видеонов разгласи, че се връща в политиката с новата си партия " Лява опция ", която ще взе участие на изборите с обединението " За чиста и свята Република “. В тази коалиция взе участие и Съюзът на комунистите в България.

" Има Инициативен комитет за основаването на такава партия. Аз съм измежду най-активните членове, тъй като имам максимален опит. Иван Атанасов е основателят на концепцията за образуване на политическа партия " Лявата опция ". Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за основаването на нова партия са нужни най-малко 4-5 месеца по закон, Политическа партия " Лявата опция " ще взе участие в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България ", споделя Виденов..

Бившият министър председател бе водач на Българска социалистическа партия от 1991 до 1996 година, когато бе завещан от Георги Първанов. След гръмкия неуспех на неговото ръководство, завършило с финансово-икономическа злополука на страната, Жан Виденов се отдръпна от политиката и до момента се занимаваше най-вече с преподавателската си кариера в Европейския лицей по стопанска система и ръководство в Пловдив, където е доцент и лекар по стопанска система и философия.

Сега той е решен да се върне в политиката, воден от убеждението, че " Българска социалистическа партия няма бъдеще ". Виденов желае да даде опция на левия гласоподавател дружно с комунистическата партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР