Бившият премиер Иван Костов имаше нахалството да обяви за репресия

...
Бившият премиер Иван Костов имаше нахалството да обяви за репресия
Коментари Харесай

Професор Филчев безпощадно пред БЛИЦ: Костов е ликвидаторът на България

Бившият министър председател Иван Костов имаше нахалството да разгласи за принуда дейностите на Национална агенция за приходите, които ревизират приходите му и са разкрили несъответствия от 400 хиляди лв.. Менторът от Драгалевци стигна и по-далеч като насочи безумна рецензия против някогашния основен прокурор Никола Филчев.

БЛИЦ потърси мнението на професор Филчев, с цел да чуе неговата позиция.

Ето по какъв начин професор Филчев отговори на въпросите на шефа на БЛИЦ Ивайло Крачучнов:

Гледахте ли тази заран изявлението на Иван Костов по БТВ?
Видях един апаш, хванат на мястото на престъплението, който гъгнеше, мазнеше се на властта, оправдаваше се пред финансовите органи и прокуратурата, че не бил крал, ами единствено спестявал и си управлявал добре милионите.

Но акото беше толкоз огромно и толкоз мощно смърдеше, че чак през екрана се усещаше вонята и изключих тв приемника.

Да разбираем на читателите защо става дума.
От изявлението не можа да стане доста ясно, тъй като Костов го усукваше и акцентира, че той основал данъчната администрация, по тази причина тя трябвало да прояви благосклонност и да не го закача. Още повече – като го подгонили се разболял и получил срив, но в този момент се пооправил.

Доколкото разбрах Костов си е купил земя в Добруджа за няколко милиона, тъй като там можело да има газ. До тук е разбираемо – да има един ден за децата. Но неприятната неевропейска прокуратура и данъчната работа (която той създал) си разрешават да го питат апелирам ви се, „ от кое място има тез пари “.

Ставало дума за дребни пари – някакви петстотин хиляди лв.. Как не получи срив от това че разсипа живота на милиони хора със своята лакомия, Костов не ни изясни.

С това изявление Костов бяга пред вятъра.

Ако прокуратурата му повдигнела обвиняване, това щяло да е политическа провокация против неговата партийка преди изборите, посягане против демокрацията и евроатлантическите полезности, които той въплъщава и пази.

Нищо ново не е измислил. Това го практикува към този момент четвърт век. Хващат го да краде, а той скача като жилнат и крещи „ Не е по европейски. Да се реформира прокуратурата. Да се промени Конституцията. Най-малкото – да се махне неприятния основен прокурор “.

Според Костов излиза, че всеки апаш е герой за европейска прокуратура. Така злословеше и продължава да злослови той против всички основни прокурори, които не му прислужват, а му търсят отговорност за кражбите. Така скача против Татарчев, против Филчев, против Цацаров, а в този момент и против Гешев.

Само от Борето Велчев е удовлетворен, тъй като първото нещо, което Велчев направи като стана основен прокурор е, да отиде на крайници при протежето на Костов - разградския мишок милиардерът Прокопов и да му се поклони. Костов да хвали прокурор, това е най-лошата препоръка за прокурора.

Но би трябвало да проявим схващане към господин Костов. Той е желал да подсигури децата си. Един ден като се открие находище на петрол и газ в Добруджа, децата му стават притежатели на това находище и ще получават някакви скромни доходи. Дето се вика, всеки може да го направи това.
Двуличието е за Костов метод на живот. По същото време когато Костов купува за милиони земя в Добруджа, жена му, с цел да покаже, че и тя е потърпевша от банкрута на КТБ, се оплаква, че взела самун и мляко в магазина, само че нямала пари да ги заплати, та се наложило да ги остави в магазина. В същото време костовата дъщеря получава на месец по 100 професорски заплати от КТБ за „ съвещания “ и още толкоз за „ наеми “. Отврат.

Все отново господин Костов излиза от европейски позиции. Той изучил всички европейски решения и подготвил 10 страници рекомендации и инструкции за прокуратурата, които даде пред всички и на БТВ.
Тези 10 страници инструкции за прокуратурата, той съобщи, че предал на протежето си – „ гнома “ Атанас Атанасов да ги развява наесен по митингите против прокуратурата. Нали Атанасов е по обучение помощник-машинист на товарен трен (язък за достойната професия), та се постанова счетоводителят Костов да му написа опорните точки за прокуратурата, по-точно по какъв начин да мърсува наесен предизборно.

Изглежда че господин Костов добре познава технологията на оклеветяването и омърсяването на съперниците си и в частност - на прокуратурата.
Прокуратурата не се занимава с Костов, а той цялостен живот прави дейности, които попадат под ударите на закона и когато прокуратурата му потърси отговорност, се хвърля с все мощ да клюки и злепоставя прокурорите, тъй като по този начин пази себе си.

Такава мръсна война водеше против починалия Иван Татарчев. Такава мръсна война води той и против мен. Клевети, интриги, окипазяване посредством медиите, подслушване, следене и други – това са главните му принадлежности, с цел да потвърди, че прокуратурата е неприятна, а той добър. А просто би трябвало по-малко да краде.

Но Вие бяхте основен прокурор?
Виновен съм доста пред българите. Че не го тикнах в пандиза, където му е мястото. Костов употребява цялата държавна власт, с която разполагаше като министър председател – следените от него парламент и държавно управление, следения съд посредством костовиста Иван Григоров, следените медии, неограничения финансов запас, непознатите посолства, - с цел да ме злепоставя, да ме тормози и да избегне наказателна отговорност. И той съумя – не беше наказан. Жена му беше съдена за неплащане на налози, само че съдът на костовиста Григоров я оправда.

Но за какво господин Филчев? За какво е отговорен Костов?
За това, че разсипа България. В резултат на хайдушката приватизация на Костов цялото държавно имущество мина в ръцете на десетина олигарси - негови другари. Поради това през днешния ден българският народ е в толкоз окаяно положение - няма пари за заплати и пенсии, за опазване на здравето и медицински грижи, за обучение. Той унищожи стопанската система и селското стопанство на България.

Той прокуди милиони българи в чужбина. Никога към този момент България няма да има стопанска система и селско стопанство, каквито имаше. Никога България няма да бъде девет милиона. И всичко това Костов назовава „ народна власт и европейски полезности “.

За политика обаче не може да се търси наказателна отговорност. Всички разбойнически деяние на Костов са облечени във формата на групови решения – на Министерския съвет или на Народното събрание.

Поради това не може да бъде наказан за съответно закононарушение. Но Костов е наказан от народа. Той е на бунището на историята и постоянно ще си остане там като ликвидатора на България.

Но нали трябваше да се извърши приватизация, с цел да тръгнем по пътя на демокрацията и евроатлантическите полезности. Все отново това беше международна наклонност. Защо укорявате господин Костов.
Тия евроатлантически полезности служат да се замажат очите на хората и да се прикрие престъпния темперамент на приватизацията, която Костов извърши. На народа той пробутваше лакърдии за народна власт, а в това време провежда разграбването на страната. Да оставим личностните му качества, които будят единствено омерзение.

Този обикновен счетоводител се гордее, че преподавал теоретичен комунизъм и социалистическа стопанска система в университет. Но в действителност нищо не схваща от стопанска система. При ръководството си Костов разсипа държавната стопанска система, само че пък „ оправи “ фамилната си стопанска система. Представете си в какво раздвояване на личността е изпаднал.

Денем Костов образова студентите на социалистическа стопанска система, убеждава ги в преимуществата на груповата държавна благосъстоятелност, а вечер, с другарите от Съюз на демократичните сили, се бори за капитализъм и пропагандира частната благосъстоятелност и приватизацията на държавното имущество. Не му е било леко. И всичко туй от алчност за власт и пари.

Г-н Антон Тодоров в неговите книги извади на бял свят прекомерно неприятни свидетелства за преподавателския интервал от живота на господин Костов?
Да господин Тодоров разгласява скъпи исторически проучвания, които би трябвало да се знаят и да не се не помнят. Например излиза наяве, че Костов е изпъден от Университета за национално и международно стопанство заради несръчност и тъй като е задирял студентките.

На това по-простите хора му викат „ курварлък “. Още има хора – братя и родственици на насилени студентки, които търсят Костов, с цел да го кастрират. Но не съм сигурен дали ще успеят…

Що се отнася до концепциите на Костов за прехода, те претърпяха цялостен провал. Либерализмът в световния свят се провали. Особено в стопанската система. Икономическият демократизъм на Костов се свежда до това – всичко се взема решение от пазарната безредица, т.е. от единствено себе си. Няма потребност от никакви правила.

По този кардинален въпрос Костов надълбоко бърка, в случай че въобще го е вълнувал. Това е главният въпрос за съотношението сред правила (ред) и независимост в обществото. Без страна, без държавна благосъстоятелност, без държавна регулация не може да има сполучлива, добре разрастваща се страна. Китай е най-яркият образец за това. Само страната се грижи за жителите си.

Само страната организира дълготрайна обществена политика на повишаване на приходите, пенсиите, възстановяване на опазването на здравето и образованието. Другото значи да чакаме от Гинчито, Вътю, Гатю, Митю, Кътю, Гаргов и други сходни да подарят на народа дворците си на френската ривиера и да си купят карта за почивния дом на профсъюзите на Нареченските бани…

Костов и костовистите се оплакват, че през днешния ден нямало народна власт, а ръководещите нарушавали разделянето на управляващите и направлявали свободните медии?
Ще Ви дам един образец, а Вие самичък си отговорете, дали е по този начин. При ръководството на Костов прокуратурата извика на разпит като очевидец народния представител от Разград Никола Николов – шеф на „ Агнешките главички “ и непосредствен приятел на Костов. Той беше разпитан за приватизационна договорка в границите на една предварителна инспекция. Управляващите подвигнаха писък до Бога.

Министър-председателят и водач на ръководещата партия Костов, който контролираше Народното събрание, олигарсите и медиите, свика екстрено заседание на политическото управление на ръководещата партия и излязоха със следната декларация: Ръководството на Съюз на демократичните сили поддържа нашата приватизация и застава зад всеки един от нашите приватизатори.

Прокуратурата час по-скоро да приключи своята огромна инспекция, тъй като другояче тя се подрежда до политическия ни съперник Българска социалистическа партия. Костов прочете тази декларация по малкия екран и никоя медия не реагира, че той нарушава жестоко разделянето на управляващите, че накърнява независимостта на правосъдната власт. Напротив някои бяха удовлетворени даже, че най-накрая „ Костов натри носа на Филчев “.

Казаха ни ясно: „ Прокуратурата да се занимава с джебчийските обири и да не рови в приватизацията. Иначе ще я трансформира в организация към Министерския съвет “. И опита, само че не съумя. Къде бяха тогава днешните борци за разделяне на управляващите, за самостоятелна правосъдна власт? Къде бяха тогава самостоятелните медии?

Днес прокуратурата непрекъснато вика представители на ръководещите на разпити, повдига им обвинявания и ги предава на съд. Някои са даже наказани. И по какъв начин реагира министър председателят Борисов? -Отнася се с почитание към решенията на прокуратурата и съда, а не ги оспорва. Макар че надали са му приятни всичките решения. Впрочем той се отнасяше с почит към съда и прокуратурата и тогава, преди двайсетина години.

Ако в този момент ръководещите си разрешат да реагират както тогава Костов, в случай че четат заявления против прокуратурата по малкия екран и заплашват правосъдната власт, през днешния ден те надали ще оцелеят. Но тогава това беше допустимо. В последна сметка Костов си отиде скоропостижно, а прокуратурата остана да си гледа работата в полза на обществото.

Защо Костов и неговите приятели се опасяват Гешев да не бъде определен за основен прокурор?
Когато кажем „ Гешев “, костовистите чуват „ затвор “. Затова толкоз се опасяват от Иван Гешев и водят неистова битка с всевъзможни средства против избирането му. За да реализират тази цел те са подготвени на всичко, в това число и да дестабилизират страната.

Иначе ги чака затвор. Няма да съумеят. Г-н Гешев има нужните качества, с цел да извършва отговорностите си. Иначе бележки по неговата идея може да се създадат, само че това няма решаващо значение.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР