Бившият премиер и военен министър Стефан Янев смята да се

...
Бившият премиер и военен министър Стефан Янев смята да се
Коментари Харесай

Стефан Янев със своя партия, утре дава старт на проекта

Бившият министър председател и боен министър Стефан Янев счита да се върне на бял кон във властта със своя партия. Вече е планувана и дата за нейното основаване, само че неофициалният старт на плана ще бъде даден на 3 март от връх Шипка, оповестява Lupa.bg, цитирайки "Марица ".
Очаква се Янев да отиде за тържествата там, където евентуално няма да има представители на ръководещите поради войната в Украйна. Това описаха близки до бригадния военачалник, който два пъти беше назначен от президента Румен Радев за длъжностен министър-председател.
Засега се планува основаването на новата партия да стане на 19 март. Името ѝ към момента не е определено, само че сигурно ще се търси родолюбив детайл.
Янев, който през вчерашния ден навърши 62 години, направи видеообръщение във връзка на гласуването на оставката му като боен министър.
"Не се усещам отговорен за нищо, което съм споделил или направил. Във всичките си дейности съм се управлявал само и единствено от ползите на България ", съобщи генералът. И упрекна сегашните партии в популизъм и лансиране на прочувствени тези.
"Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданията на хората ", съобщи някогашният боен министър.
Янев разчита на гласоподавателите, които н​е са съгласни с водената политика по отношение на войната в Украйна, избрана от самия него първоначално като военна интервенция.
Хора до някогашния министър председател към този момент шетат по структури в страната. Те са търсили най-много координаторите на Българска социалистическа партия и "Има подобен народ ", разочаровани от двете партии. Избирателите на двете парламентарни сили плюс поддръжниците на „ Възраждане “ са евентуален електорат на новата партия.
Със сигурност Янев разчита и на симпатизантите на президента Румен Радев, за чийто човек минава. Това сигурно ще утежни така и така ледените връзки сред президента и Българска социалистическа партия, разясниха червени депутати. Още повече социалистите се съмняват, че за плана на Янев към този момент работят Кирил Добрев и други врагове на Корнелия Нинова.
При възможни избори партията на Янев умерено може да гони към 15-20% поддръжка, настояват пък социолози.
Първи предвижда раждането на новата групировка някогашният парламентарен арбитър и ексдепутат на ГЕРБ Георги Марков.
"Партията на президента е подготвена предварително. Това следва от отстраняването на министър Янев, който евентуално ще се върне в президентството и ще оглави нова ляво-либерална партия. Тя ще се яви още на предварителните парламентарни избори и ще измести Българска социалистическа партия ", разяснява Марков във фейсбук.
Той разясни, че партията ще е пронатовска.
"Янев е в листата на дипломат Нанси Макълдауни като благонадежден. Днес тя е боен консултант на вицепрезидента Харис.
Новата групировка ще спести русофобската изразителност и ще смъкна от власт Канадеца. Това е моята прогноза. Последните 2 години доста познавам - от изборите до дупка до това, че Гешев ще надживее това държавно управление и парламент ", написа още Георги Марков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР